Наслідки ратифікації Стамбульської конвенції в освітньому процесі. Олеся Горгота у Кабінеті експертів

Актуально
21.11.2022
Наслідки ратифікації Стамбульської конвенції в освітньому процесі. Олеся Горгота у Кабінеті експертів

До студії Кабінету експертів завітала Олеся Горгота – директор найбільшого ліцею в Київській області. У Стамбульській конвенції є пункт інтеграції в освітній процес підходів щодо подолання так званих «гендерних стереотипів». Освітня реформа, що розпочалась, містить у собі гендерні нейтралітети. Навіть, антидискримінаційна експертиза покриває гендерне виховання та впроваджує це в навчання. Нині почали відкриватися додаткові двері, через які легко поширюється гендерно-нейтральне виховання.
«Це порушує психосексуальне здоров’я наших дітей», – наголошує Олеся Горгота.

Ніяких компромісів у цьому питанні не може бути. Курси безбар’єрної освіти, проводяться серед шкіл. За словами пані Олесі, такі програми пропагують абсолютно світоглядні ідеологічні наративи, які не мають нічого спільного з темою безбар’єрності. Також вона додає: «Освітяни не вбачають у цьому нічого страшного, але ж їхня пропаганда ламає природу. Порушує всі природні цінності».

Інститут сім’ї — також вважається гендерним стереотипом. Стверджуючи, ніби дівчина може виконувати будь-яку роль, але насправді подібне розмиття статі є неможливим.
Стамбульська конвенція замінила звичне нам поняття стать, на поняття гендер. Але насправді, гендер не є синонімом слову стать. Це зовсім різні значення.

Чому директора найбільшого ліцею в Київській області та гостю студії – Олесю Горготу турбує це питання, та чому вона не погоджується із нововведеннями в навчальному процесі? Як це вплине на наших дітей? Це все ви почуєте у випуску Кабінету експертів.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram