Насіння і аксесуари для наркотиків – на конопляному ярмарку у Києві. Поліція чомусь відсутня

Актуально
07.10.2020
Насіння і аксесуари для наркотиків – на конопляному ярмарку у Києві. Поліція чомусь відсутня

Конопляний ярмарок відбувся у Києві 2-4 жовтня на території Виставкового центру народного господарства (ВДНГ). Анонсувалося, що у ньому візьмуть участь компанії, які пропонуватимуть товари для вирощування конопель. Однак під час виставки були представлені численні аксесуари для вживання марихуани, а також насіння для вирощування цієї рослини.

Як зазначено на сайті заходу, він проводиться з метою «зміни ставлення української спільноти до конопель, як це сталося у країнах Європи та світу». Іншими словами –для популяризації марихуани із численними деструктивними наслідками. Організатори визначають себе як «молоді конопляні активісти».

У павільйоні №3 ВДНХ розмістилися близько 40 локацій. Одним із учасників був Інститут луб’яних культур НАН України, який позиціонується як лідер у справі селекції конопель для технічних цілей – виробництво тканин, олії тощо. Представники даної наукової установи у приватній розмові з представником руху «Всі разом!» висловили обурення через присутність на виставці локації зпродажом насіння коноплі, яка містить високий відсоток наркотичної речовини – канабіоїдів (ТКГ 19-33%). Йдеться у тому числі про локації компанії Bulk seed bank, на якій здійснювався продаж десятків різних сортів насіння конопель.

У рекламних матеріалах із назвою Giant seeds зображені листки і суцвіття марихуани великого розміру, а також цигарка та надпис Seeds to buds. Таким чином у вільному продажі, а також у промоції пропонувались саме ті види насіння, з яких вирощуються рослини з високим вмістом канабіноїдів. Вартість однієї пачки з 10 насінин – до 1000 гривень.

Таким чином конопляні активісти під час свого заходу пропонували купувати насіння рослин, із яких потім можна виготовити наркотики, а також всі необхідні для цього аксесуари. Активіст руху «Всі разом!» викликав наряд патрульної поліції на місце для фіксації відповідних фактів і складання заяви. Викликає подив, що на такому специфічному заході за замовчуванням були відсутні співробітники поліції.

Серед іншого на ярмарку працювали павільйони з продажом аксесуарів для вживання наркотичних продуктів з марихуани. «Бонги, баблери, хамери, трубки, чіл уми, грюндери, сіточки, папір для самокруток, запальнички та спеціальні засоби  чищення», – йдеться у буклеті заходу.

Роман Ступницький, резидент Кабінету експертів і член правління “Руху протидії наркоманії та наркокорупції,  коментує:  «Ця подія ще раз підкреслює бажання певних зацікавлених осіб створити в Україні міжнародний центр з виробництва наркотиків. Так само, як в Афганістані виробляють героїн, в Колумбіїкокаїн, Україну намагаються перетворити в конопляну плантацію. Марихуана є небезпечним наркотиком, який призводить до залежності, а в багатьох випадках до психічних розладів. Тому популяризація конопель у суспільстві несе в собі велику загрозу».

Слід звернути увагу також на те, що чимало поліграфічної продукції за заході видруковано англійською мовою. Це свідчить про активну зацікавленість у розвитку наркотичного ринку в Україні іноземні гравці, які і просувають проведення таких сумнівних заходів.

Рух «Всі разом!» буде інформувати про результат розгляду нашої заяви у поліцію.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram