Народний депутат Юраш просить МЗС заспокоїти українського посла у Польщі Дещицю

Актуально
05.11.2020
Народний депутат Юраш просить МЗС заспокоїти українського посла у Польщі Дещицю

Народний депутат України IX скликання Святослав Юраш повідомив про звернення до Міністерства закорданних справ щодо підписання Україною колективного листа-підтримки прав ЛГБТ+ у Варшаві. Від імені України діяв Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Дещиця Андрій Богданович.

Міжфракційне депутатське об’єднання «Цінності. Гідність. Родина» направило звернення до МЗС, в якому депутати застерігають, що подібні дії пана Посла можуть негативно позначитися двосторонніх стосунках України та Польщі. Про це повідомив Народний депутат Святослав Юраш на свої’ сторінці у Facebook.
У своєму листі народні депутати звертать увагу на те, що такий акт Поста є особливо прикрим на тлі досягнень історичного візиту Президента Республіки Польща Анджея Дуди в Україну та його зустрічей з Президентом України Володимиром Зеленським.

“Заяви пана Дещиці невипадково можуть виглядати, як спроби втручання у внутрішні справи Польщі та негативно позначитися на наших двосторонніх стосунках. Особливо прикро це було б на тлі досягнень історичного візиту Президента Республіки Польща Анджея Дуди в Україну та його зустрічей з Президентом України Володимиром Зеленським, та численних домовленості щодо поглиблення нашої співпраці та інтеграції в регіоні. Не думаємо, що вартує усе це жертвувати в ім‘я політичних мод”, – йдеться у листі.

Також депутати зазначають, що Україна має право самостійно вирішувати питання сімейної, історичної, соціальної та інших політик, а також суверенне право на внутрішню політику.

Нагадаємо, що підписання такого документу було ініційовано посольством Бельгії під час проведення кампанії проти гомофобії. Текст підписали 50 держав, у тому числі й Україна. У документі йдеться про підтримку ЛГБТ+  у контексті підвищення обізнаності громадськості про проблеми, що стосуються представників названого суспільно-політичного руху. Зокрема у наступних секторах: освіта, охорона здоров’я, соціальні справи, громадянство, державна служба та державні документи.

Рух “Всі разом!” також надіслав офіційний лист Міністру закоронних справ України Дмитру Кулебі із вимогою проінформувати про наявність дорученнь щодо підписання подібних документів. Зараз чекаємо на відповідь.

Читайте також по темі:  Посол України у Польщі засвітився на ЛГБТ-активізмі. Чи доручав йому це голова МЗС Кулеба?

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram