МОЗ України винайшов нову стать – “Невідома”. Чекаємо на роз’яснення!

Актуально
25.01.2021
МОЗ України винайшов нову стать – “Невідома”. Чекаємо на роз’яснення!

У документах, запропонованих Міністерством охорони здоров’я, міститься три варіанти визначення статі. «Ч/Ж/Невідомо» – тепер такі скорочення пропонуються в медичних формулярах.

У Направленні до лабораторного тестування матеріалу від особи, яка відповідає визначенню випадку «COVID-19», що є Додатком 4 до Стандарту медичної допомоги «COVID-19», використовується скорочення «Ч/Ж/Невідомо».

Рух “Всі разом!” направив запит до Максима Степанова Міністра охорони здоров’я України із проханням розтлумачити, що означає стать «Невідомо», яка міститься у Додатках до Стандарту медичної допомоги. А також надати відповідь на питання: за задумом авторів зазначених документів, які особи або яка категорія осіб мають визначатися як «Невідомо»?

“Науці відомі лише дві статі – чоловіча та жіноча. Наявність же трьох варіантів статей у документі, що пропонується Міністерством охорони здоров’я – Направлення, що є Додатком 4 до Стандарту медичної допомоги «COVID-19», є щонайменше дивним”, – йдеться у листі.

Отже, чекаємо на відповідь від Міністра Степанова.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram