Міністр юстиції Денис Малюська долучився до молитовного сніданку

Актуально
07.12.2022
Міністр юстиції Денис Малюська долучився до молитовного сніданку

У Києві відбувся перший молитовний сніданок Державної кримінально-виконавчої служби «Молитва, що обʼєднує». Організований заступницею Міністра юстиції України Оленою Висоцькою та виконавчого директора християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» В’ячеслава Когута.

Одним із гостей молитовного сніданку був міністр юстиції – Денис Малюська. Він не тільки привітав учасників, а також долучився до звершення молитви за Україну та знедолених під час війни.

У заході також взяли участь представники Міністерства юстиції України, Державної кримінально-виконавчої служби, Всеукраїнської Ради Церков та Релігійних Організацій, Міністерства оборони України, Міністерства охорони здоров’я, Національної Гвардії України, Офісу Генерального Прокурора України, народні депутати Верховної Ради України, капелани та громадські діячі.

В’ячеслав Когут, один із організаторів, розповідає про атмосферу на події: «З першої хвилини ніхто навіть не дозволив собі, щось їсти під час пісень прославлення. Ніхто не дозволив собі сидіти за столиком під час молитви. Подія була важливою по-своєму для кожного присутнього в залі. На одній сцені читали молитву священники, міністри, солдати. Люди різного рангу посвятили час для спільної молитви та спілкування» – розповідає В’ячеслав Когут.

Молитовний сніданок сьогодні об’єднує силою молитви, людей різних національностей, релігій та політичних орієнтацій. Щороку молитовні сніданки об’єднують більш ніж 130 національностей з усіх континентів та нагадують учасникам: «Те, що об’єднує нас, значно більше того, що нас розділяє».

Нагадаємо, що у 1942 році було засновано групи духовного спілкування за сніданком у Сенаті та Палаті представників США. На сьогоднішній день, здавалось би, проста ідея спільних зустрічей задля взаємної підтримки, спілкування та пошуку кращого шляху стала основою для виникнення малих груп у багатьох країнах світу.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram