Матір загиблого бійця розповіла, що допомагає їй жити далі. Порада родинам, які втратили дітей

Актуально
01.06.2022
Матір загиблого бійця розповіла, що допомагає їй жити далі. Порада родинам, які втратили дітей

Війна в Україні безжально забирає життя багатьох дітей, а також воїнів. Усі вони є чиїмись синами, чоловіками, батьками, братами. Після звістки про смерть рідних, знайти сили пережити втрату дуже непросто. Так само складно було впоратися із почуттями й Ірині Єгорченко, у якої загинув 22-річний син Артем Моша. Він служив в полку «Азов» та героїчно помер на Азовсталі три тижні тому. Матір воїна в інтерв’ю програми Кабінету експертів розповіла, що допомагає їй триматися, жити далі. Ірина також дала пораду батькам, які втратили своїх дітей або діти яких перебувають в зоні бойових дій.

З самого початку російсько-української війни Артем Моша виконував бойові завдання разом з бійцями полку «Азов». Майже відразу після вторгнення він опинився в Маріуполі, згодом – на заводі Азовсталь. Саме там він героїчно загинув 8 травня. Матір Артема – Ірина весь час була на зв’язку з сином та надавала йому духовну підтримку, постійно молилася за нього.

В інтерв’ю через кілька днів після смерті сина, Ірина розповіла, що її заспокоює. Вона зазначила, що як матір вона виконала свою місію – наставляла, молилася та, врешті, довела свого сина до неба. Тепер її син в надійних Божих руках, а не в ще більш небезпечній ситуації як був до того.

«Батькам, які вже втратили дітей, я можу тільки порадити шукати утіху в Бозі. Якщо до цього вони не зверталися до Бога, то нехай ця ситуація підштовхне матерів, батьків, сестер, дружин, дітей шукати і черпати силу в Бога, бо в Нього достатньо сили, щоб утішити. Він може зцілити і найбільш розбите серце. Не впадайте у відчай, бо якщо ваші діти на небі, то час дуже швидко пролетить і ми всі побачимося, зможемо обійнятися і бути в радості назавжди, без болю, без війни, без ран, зі зціленими серцями», – каже Ірина Єгорченко.

Також жінка порадила молитися тим, чиї сини та доньки на фронті або в зоні бойових дій, на окупованих територіях чи просто перебувають у небезпеці. Вона запевняє, що треба старатися максимально виправити свій життєвий шлях, аби він був правильним перед Богом. І таким чином в життя своїх дітей батьки зможуть принести захист та благодать.

Ведучий програми Руслан Кухарчук поставив гості запитання: «Як ви молитесь за Україну». Ірина Єгорченко відповіла, що вона людина багато років віруюча і знає духовні закони. А тому каже: «Я молюся про те, щоб народ України схилив свої коліна перед Богом. Я бачу, як влада все частіше цитує місця Святого Письма, вживає слово «Бог». У своєму оточенні я бачу, як випробування війною приблизило усіх до Бога. І я розумію, що вихід тільки в цьому. Чим швидше усвідомить Україна свою потребу в Бозі, тим швидше ми зможемо перемогти і вийти з цієї війни, щоб було майбутнє у наших дітей, внуків та у нас».

Нагадаємо, Артем Моша, 1999 року народження, мав повні 22 роки. Він займався боксом у Києві, володів чемпіонським титулом серед юнаків, тренував підлітків. Любив дисципліну, життєвий план, фізичні навантаження. Тому добровільно пішов до армії, потім на строкову службу. Був прикордонником у Закарпатській області, згодом вирішив укласти контракт Нацгравдії полку «Азов». Тоді ще воєнні дії були лише на території ООС. Це було два роки тому.

Майже відразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Артем опинився в Маріуполі. І там був до кінця. Того дня разом в Артемом загинуло 67 воїнів.

У студії програми Ірина розповіла про настрої військових в Азовсталі, побут та зв’язок з рідними, про критичний момент для бійців. А також мати героя поділилася, що їй допомагає триматись і жити далі після втрати. Її історія та приклад допоможе багатьом сім’ям, які втратили своїх рідних на цій війні, отримати відповіді та втіху.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram