Масова акція протесту у Таллінні проти легалізації одностатевих “шлюбів”

Актуально
29.05.2023
Масова акція протесту у Таллінні проти легалізації одностатевих “шлюбів”

У столиці Естонії – Таллінні, 27 травня пройшла акція протесту проти законопроєкту, що легалізує так звані одностатеві “шлюби”. У демонстрації брали участь представники різних фракцій. Організатором став Фонд захисту сім’ї і традицій під керівництвом члена однієї з парламентських фракцій та юриста Варро Вооглайда.

Навпроти Рійгікогу – парламенту Естонської республіки, зібралась велика кількість людей. Серед них: сімʼї з дітьми та плакатами з тематичними закликами, як наприклад: «Шлюб створюється виключно між чоловіком та жінкою».

Як зазначив Варро Вооглайд, основна ціль акції – захист моральних й культурних основ естонського суспільства.

Також Вооглайд сказав: «Естонське законодавство повинно поважати інститут сім’ї та шлюбу. Адже згідно конституції – сім’я є основою виживання та росту нації, тому знаходиться під захистом влади. Це не просто слова, їх необхідно дотримуватись. Якщо основи сім’ї будуть руйнуватись, то й зруйнується Естонія, як держава».

Однією з головних цілей демонстрації також була незгода щодо скорочення допомоги багатодітним сім’ям. Тобто учасники чудово розуміють, що зараз держава приймає рішення, які зовсім протилежать обов’язкам: захищати, оберігати та допомагати інституту сім’ї. Присутні на акції протесту депутати та лідери фракцій наголосили, що суспільство ще не готове до легалізації одностатевих “шлюбів”, тому законопроєкт не підтримується.

Подібна масова акція протесту вже проводилась Фондом захисту сім’ї і традицій у жовтні 2021 року, але на тему вакцинації від коронавірусу та карантинних обмежень.

Нагадаємо, що у понеділок, 22 травня проєкт закону, що має на меті ввести зміни в інститут сім’ї на рівні законодавства, пройшов перше читання. Опозиційні партії у свою чергу планують підготувати безліч поправок до закону. Така можливість діє лише до 6 червня цього року.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram