Огляд вуличних сімейних заходів: 26-27 травня

Актуально
30.05.2018

За вікенд до національного сімейного руху додалося ще шість міст. Усі вони мали вуличні заходи для родин та сімей. Організатори в кожному місті подбали про цікавинки та особливості проведення заходу. Але усіх об`єднує одна мета – утвердження сімейних цінностей в суспільстві.

26 травня в Краматорську Донецької області пройшло свято сім`ї. Розпочалося все з параду щасливих сімей в сквері Шевченка, де зібралося близько півтисячі людей. А потім свято продовжилося на літній сцені міста в парку Ювілейному. Там уже очікувало учасників фестивалю близько 50 різних локацій. Зокрема, цікавинками стали майстер-класи по основах рукопашного бою від реєстрового козацтва, майстер-класи по ментальній арифметиці.  А ще дітей та підлітків очікували мотузкова переправа, стрільба із луку, робота з мотузками (плетіння, в`язання тощо), спортивне орієнтування. Крім цього, романтичні станції та фотозони радували закоханих.

26 травня в Знам`янці Кіровоградської області проходив фестиваль “Всі разом – за сім`ю!” З площі Героїв майдану рухалася багатотисячна хода до міського парку відпочинку. На чолі йшли барабанщиці і вибивали урочистий ритм. А в парку уже чекали інтелектуальні ігри, перетягування автомобілю, безкоштовний батут для діток, фотозони, лотереї з подарунками, флешмоб. А також музичні виступи і приємна атмосфера. Організатори пронумерували флаєри і потім зробили вікторину із подарунками. А пожежники організували справжнісіньке шоу з водою. Особливу зацікавленість створила локація, де дітки могли роздивитися приладдя служби з надзвичайних ситуацій.

26 травня в Кам`янському Дніпропетровської області пройшла хода за сімейні цінності. Колона з 50 автомобілів супроводжувала учасників ходи. Так, більше двох тисяч жителів міста вийшли на вулиці із плакатами “Тато, мама, я – щаслива сім`я!”.Також молодь несла величезний прапор України під час ходи.  А закінчення свята стало увінчане урочистим концертом на площі.

27 та 28 травня уже вдруге в цьому році у Чернівцях святкують фестиваль “Щаслива родина”. Близько трьох тисяч містян крокували ходою за сімейні цінності. Також збагачував картину військовий оркестр, який йшов попереду колони. На завершення маршу дітки випустили в небо сотню повітряних кульок. А потім в парку Шевченка святкування продовжилося. Дитячі зони та сцена функціонували обидва дні свята. Особливістю стала своєрідна валюта на локаціях, яку дітки отримували і потім могли її обміняти на солодку вату, морозиво та інші солодощі. А дорослі могли стати переможцями в лотереї і отримати один з десяти цінних подарунків. Родзинкою сцени став виступ майстра по силовому шоу.

26 травня в Мелітополі Запорізької області святкували фестиваль “Міцна сім’я – міцна Україна”. Парад сімей розпочався від а Будинку культури, рухався по алеї-вишиванці, а закінчився концертом на сцені біля “Поляни казок”. Саме там жителі та гості міста могли насолодитися музичними виступами та послухали слова привітання. А потім розпорошились по локаціях. До міста завітали також майстри із Запоріжжя. Ярмарка вражала своїми масштабами та розмахом. А для діток можна було познайомитися з новим видом спорту – флорболом. Під час усього свята учасники фестивалю заповнювали спеціальну анкету і потім в вікторині могли виграти один із цінних подарунків. Зокрема, це були мікрохвильові печі, праски, сертифікати на майстер-класи, блендери та багато інших цінних предметів.

26 травня у Воронькові Київської області пройшло свято сім`ї. На цю подію зійшлося майже все село – більше тисячі людей прийшли на подію. У центральному парку розмістилися локації сімейного сервісу: консультування, дитячі зони з рукоділлям, фотозони, романтичні станції. Особливо популярною стала локація про життя – макети ембріонів діток в різні тижні зачаття.

Нагадаємо, що уже пройшли вуличні сімейні заходи у двадцяти містах України: 19 та 20 травня і 12 та 13 травня.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram