Макрон закликає включити аборт в Хартію прав ЄС поруч із стратегією захисту довкілля

Актуально
21.01.2022
Макрон закликає включити аборт в Хартію прав ЄС поруч із стратегією захисту довкілля

Президент Франції Емануель Макрон у своєму виступі перед членами Європейського Парламенту в Страсбурзі закликав змінити Хартію прав ЄС. Чинна редакція була прийнята у 2000 році і Макрон вважає її застарілою. У своїй промові він сказав: «Я сподіваюся, що ми зможемо оновити цю Хартію, зокрема, щоб зробити її чіткішою щодо захисту навколишнього середовища або визнання права на аборт». Законотворці радо прийняли пропозицію Макрона, проте цю радість не розділяють експерти з репродуктивного здоров’я жінки, сімейні консультанти, церкви. Голова фонду “За гідність людини” Геня Самборська у коментарі руху “Всі разом!” зазначає, що девальвація моральних цінностей деяких політиків шокує, вони сприяють тому, щоб суспільство приносило в жертву невинних. І розповідає, які наслідки тягнуть за собою такі унормування права на аборт на законодавчому рівні. 

19 січня Макрон виступив перед Європарламентом, де зазначив необхідність оновлення Хартії прав. Про це передає Catholic News Agency. Нинішня редакція документу в статті 24.2 декларує: «При скоєнні будь-яких дій щодо дітей, як з боку публічної влади, і з боку приватних установ, вищі інтереси дитини мають розглядатися як пріоритетні». А стаття 2.1. гарантує кожному право на життя. Внесення права на аборт піддасть сумніву ці статті. А іронія в тому, що аборти йдуть поруч з пропозицією очищення та захисту навколишнього середовища.

Втім, сам Парламент радо вітав пропозицію Макрона. Його заклик пролунав наступного дня після того, як законодавчий орган Європейського союзу обрав своїм новим президентом Роберту Метсолу. Жінка відкрито виступає за аборти і каже, що впродовж усього мандату вона просуватиме це питання.

Рух “Всі разом!” звернувся за коментарем до голови Всеукраїнського благодійного фонду “За гідність людини”, сімейного консультанта, резидента Кабінету експертів Гені Самборської. Пані Геня каже: “Закон, що дозволяє аборти – це феномен ХХ століття. В той час, коли відкриття, які проливають світло на механізм зачаття, на генетичну ідентичність «продукту зачаття» а також розробки інструментів, які дозволяють бачити і навіть лікувати зачату дитину, і в цей самий час в багатьох країнах приймаються закони, що дозволяють аборт. Населення починає скорочуватись, коли середній рівень народжуваності в країні падає нижче показника 2,1. Більшість країн Європи, США мають нижчі показники народжуваності. Чим це загрожує? Ми бачимо, що деякі країни вже знаходяться на порозі «Бермудського провалля». Одна з причин депопуляції – є аборти . Замість того, щоб вирішувати проблему зі скороченням населення, деякі політики відстоюють закони, що дозволяють вбивство дитини в лоні матері. Демографічна криза впливає на кожен аспект життя. Майбутнє кожної країни залежить також і від вікової структури, а не тільки від чисельності. Але коло питань набагато ширше, ніж старіння населення та пенсійна реформа. Нестача трудових ресурсів, падіння економіки, негативне функціонування системи соціального забезпечення., погіршення репродуктивного здоров’я, оскільки аборт не минає безслідно.

Девальвація моральних цінностей деяких політиків шокує, вони сприяють тому, щоб суспільство приносило в жертву невинних. І ще висловлю одну думку: Рівень народжуваності у першій хвилі мусульманських іммігрантів у Францію в 2010-х роках був утричі вищий, ніж у корінних французів, і ця модель відтворюється в інших країнах ЄС, куди значна частина іммігрантів приїжджає з Африки і з Близького Сходу. Можливо не всіх це влаштовує? Тому і надходять подібні пропозиції”.

Нагадаємо, українські експерти та лідери провідних організацій із захисту дитячого життя до народження надали свої коментарі із приводу 100-річчя легалізації штучного переривання вагітності. Читайте більше ТУТ. 

Рух “Всі разом!” 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram