Майкл Сірілло – транссексуал і сором ЗСУ – відсторонений з посади речника Тероборони

Актуально
29.09.2023
Майкл Сірілло – транссексуал і сором ЗСУ – відсторонений з посади речника Тероборони

Транссексуал Майкл (Сара) Ештон-Сірілло – був відсторонений з посади офіційного речника Територіальної оборони ЗС України. Про це 20 вересня повідомляє пресслужба командування Сил територіальної оборони (ТрО).

Майкл, що вдає з себе «жінку» на ім’я Сара – це 46-річний американець Майкл Джон Сірілло. До своєї посади в ТрО, він був відомий як журналіст та ЛГБТ-пропагандист, автор репортажів для LGBT Nation про становище гомосексуалістів в Україні.

У командуванні розповіли чому транссексуала відсторонили від посади. Це сталось через неадекватні висловлювання і навіть погрози спрямовані на адресу «кремлівського пропагандиста». «Висловлювання молодшого сержанта Ештон-Кірілло, зроблені останніми днями, не були узгоджені ні з командуванням ТРО, ні з командуванням ЗСУ. При веденні бойових дій проти агресора сили оборони України суворо дотримуються норм міжнародного гуманітарного права», — зазначає пресслужба ТрО.

Командування ЗСУ у свою чергу запевнило, що проведе службове розслідування і вживе відповідних заходів щодо транссексуала.

Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!» 6 серпня писав у своєму телеграм-каналі про призначення транссексуала Майкла на посаду. «Це є помилка, і ця помилка – свідома. Ця помилка коштуватиме Україні не лише репутаційних втрат, але призведе і до зменшення міжнародної військової і соціальної підтримки, – також додав. – Загально відомим є факт, що Майкла по кар’єрній драбині активно просуває керівник служби зв’язків з громадськістю Сил ТрО Олексій Дмитрашківський», – пише Кухарчук.

Голова «Всі разом!» детально розклав по пунктам, чому це рішення є помилкою. Один з пунктів це те, що Майкл Сірілло є іноземним громадянином, який немає українського громадянства. А це може загрожувати національній безпеці України.

«Тобто офіційним обличчям України, тим більше – обличчям українського війська призначено особу, яка не належить до української нації і яка не є носієм українського паспорта. На мою думку, це кадрове рішення має ознаки адміністративного правопорушення, а може – й кримінального злочину. Наприклад, чи отримав іноземець Майкл Сірілло у силу свого нового статусу спікера сил ТРО доступ до держтаємниці?», – зазначає голова «Всі разом!». Детальніше читайте у дописі Руслана Кухарчука.

Нагадаємо, що Майкл, який представляється як «Сара» Ештон-Сірілло у серпні 2023 року приєднався до команди спікерів Збройних сил України. Тоді повідомлялось, що він від імені Сил ТрО буде вести англомовні інформаційні випуски під назвою “Russia hates truth” ( Росія ненавидить правду). Проте слід зазначити, що правду передусім не сприймає сам Майкл. Адже він бреше собі та суспільству про свою стать і своє ім’я.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram