Лгбт-угрупування погрожує спалити сімейний бізнес в Карпатах

Актуально
18.06.2024
Лгбт-угрупування погрожує спалити сімейний бізнес в Карпатах

Українські підприємці та роботодавці знову зіштовхуються з погрозами збоку лгбт-угрупування. Цього разу об’єктом агресії і ненависті стала Юлія Албул, власниця чайовні «Сурія» у селі Пилипець на Закарпатті. 10 травня вона опублікувала допис у соціальних мережах закладу про те, що шукає однодумців для розширення команди.  Згодом, допис спричинив резонанс у соціальних мережах, дехто назвав його «скандальним». Хоча власниця лише розповіла про свій бізнес та стандарти, яких притримується у своїй роботі. А також, що буде рада бачити в команді ветеранів, таких у її команді вже двоє.

Окрім того, перерахувала причини через які не зможе працювати з людьми у команді: «Я не буду співпрацювати з тими, хто живе в неправді, немає вдячності, сімейних цінностей, з людьми нетрадиційної орієнтації…». Саме через чітку позицію не співпрацювати з лгбт-представниками, Юлія зазнала агресії.

У соцмережах відразу розгорнулася консолідована та організована атака. Публікація була завалена невдоволеними коментарями лгбт-представників та їхніх шанувальників. Водночас, були ті, хто виразив повагу та підтримку позиції власниці.

Однак погрози не закінчились одними коментарями. Лгбт-угрупування почало масово і агресивно погрожувати, проклинати, говорити лайливі слова та приниження.

Приклади погроз від лгбт-представників:

«Вас ще не підпалили сектанти?» (Marcus Kinn)

«Гнида ти Дніпровська, щось ти засиділась там на Закарпатті, гомофобка кончена» (Marcus Kinn)

«Закрыть к чертовой матери данное заведение!» (sagen.music)

«Я лично приеду и разобью окна в вашем заведении подожгу его» (sagen.music)

«Бажаю вам швидко збанкрутувати з такими життєвими цінностями» (oleksii_perov)

«Байдуже на вашу персональну позицію – якщо вам важливо зазирати в труси і ліжка людей, з якими ви хочете працювати, то це справа ваша і людей, які на це погодяться. Адекватні люди розуміють печерність цієї позиції і ніяким сімейним концептом це не виправдаєш (бо чи йде сім’я та лгбт врозріз? Звісно, ні). Але от порушення законів це те, що має бути покарано, бо закривати очі на таке – це будувати безправну державу» (icyce_)

«Принагідно закликаю залишити свій відгук на її сторінці, в гуглі та на інших сервісах відгуків, буде чесно, аби люди були попереджені про справжні цінності цього закладу» (Alla Kipriani)

«Сподіваюсь на місці цієї чайовні відкриється достойний заклад, який не порушуватиме законодавство. Вдалого вам самогубства, чайовня» (Hanna Zhdanya)

«Хай на її місці публічний дім відкриють» (Сюзанна Элпи)

«Дякую, що відкрито заявляєте свою позицію щодо лгбт спільноти. Тепер я точно знаю, що ніколи до вас не прийду і ніколи не порекомендую. Щиро бажаю всім бізнесам які пропагують чи проявляють будь-який вид дискримінації успішно закритись і піти в небуття» (Kapa Greten)

«Дискримінація і порушення законодавства. Або виправляйтесь або зачиняйтеся. Все рівно з такою позицією ви довго не протягнете…» (Anastasia Vinslavska)

«На Гимбу, бити посуду» (Юрий Дуб)

«На кожну людину, яка лишала коментар в підтримку, нападала зграя, виливаючи всю ту саму отруту. Мене багатократно звинуватили в дискримінації та гомофобії, грубо обзивали та принижували. Мої особисті дані оприлюднили на якомусь порталі для збоченців, я почала отримувати непристойні пропозиції, необґрунтовані наклепи», – говорить власниця.

Правозахисний рух «Всі разом!», дізнавшись про ситуацію, зв’язався з Юлією Албул. Вона розповіла наступне: «Мій допис навіть не був оголошенням про вакансію. Це було моє особисте звернення, в якому я дозволила собі заявити серед іншого, що не буду співпрацювати з людьми нетрадиційної орієнтації. Там були й інші пункти, але скандальним став саме цей. Скажу відверто, до того моменту я близько не цікавилася темою ЛГБТ, особливо її політичною складовою. Але «скандал», який розгорнули представники спільноти, змусив мене вивчити проблему. І я побачила те, чого раніше не помічала».

Так звані лгбт-правозахисники звернулися зі скаргою до Державної служби з питань праці та уповноваженого Верховної Ради Дмитра Лубінця. Як наслідок, заклад згодом відвідав інспектор Держпраці. У офіційному листі вказано, що він здійснив «інформаційно-роз’яснювальний візит».

Юлія Албул зазначає: «Я не думала, що мій скромний допис на обмежену аудиторію, спричинить резонанс у суспільстві. Підніме стільки бруду на поверхню, і в той же час, так чітко розставить все по своїх місцях. Додасть тверезості в баченні суспільних процесів і також можливість кожному зробити свої висновки». Попри те, що на Юлію напала зграя гомосексуалістів, була і підтримка, за яку вона дуже вдячна.

Щодо подальших планів говорить, що не збирається нікого повчати, як кому жити. Проте, вона має право обирати, як жити їй і як вести свою підприємницьку діяльність.

«Я маю право називати речі своїми іменами, мати свої чіткі переконання. Наприклад, що планета кругла, сонце встає на сході, а заходить на заході, що чоловік – це чоловік, а жінка – це жінка, що зло – це зло. Я маю право протистояти злу. Закони людей змінюються з часом через обставини, але є незмінні закони», – сказала Албул.

Також в її планах є надалі вдосконалювати діяльність чайовні, а саме технічну складову, оптимізувати та покращити процеси. Розробляти нові продукти, нові купажі, вдосконалювати простір, сформувати цілісну команду однодумців.

Додамо, що чайовня «Сурія» – це місце, де люди мають можливість зупинитися в гарному місці і оздоровитися ментально через спостереження за красою природи. А також фізично – випивши чаю. У закладі відсутній алкоголь, зайве аудіо та візуальний шум.

 

Власниця Юлія живе у відповідності до конкретних життєвих цінностей та принципів. Тому власниця збудовує таку команду, яка буде розділяти й підтримувати традиційні сімейні цінності життя. На думку Юлії, лише такий підхід зможе забезпечити ефективний розвиток суспільства загалом.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram