Київська влада не погоджувала проведення т.з. «Маршу рівності» у Києві

Актуально
14.06.2024
Київська влада не погоджувала проведення т.з. «Маршу рівності» у Києві

Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради рекомендує організаторам так званого «Маршу рівності» утриматися від його проведення. Про це йдеться у листі-відповіді до громадської організації «Всі разом!».

Попередньо, 5 червня рухом було спрямовано два листа на київського міського голову Віталія Кличка. А також начальника військової адміністрації Києва генерал-полковника Сергія Попка. У листі просили не допустити та заборонити проведення у столиці так званих «Маршу рівності» та «КиївПрайду». Слід зазначити, що подібні листи про недопущення лгбт-заходів надсилались до київської влади, зокрема, від інших громадських та релігійних організацій.

12 червня надійшла офіційна відповідь від Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради за підписом Юлії Хан. У листі зазначають, що Київською міською військовою адміністрацією (КМВА) не надавалося жодних дозвільних документів на проведення масових заходів «КиївПрайд». Однак, і не надалось офіційної та чіткої заборони.

Також зауважили, що організація та проведення мирних зборів, мітингів, демонстрацій та інших масових заходів під час дії воєнного стану можлива лише за умови їх письмового погодження виконавчих органів міських, селищних і сільських рад. В контексті т.з. «Маршу рівності» такого погодження не було.

Виходячи з викладеного, засвідчуємо, що київська міська адміністрація, фактично, запропонувала організаторам «КиївПрайд» не проводити свої лгбт-заходи. Але водночас і не заборонила, хоча начальник військової адміністрації Сергій Попко має на це владу.

Громадяни України, які виступають на захист національних інтересів і зараз захищають нашу землю, наближаючи перемогу ціною свого життя, рішуче виступають проти «КиївПрайд» чи так званого «Маршу рівності». А саме – проти проведення подібних суспільно-політичних заходів. Адже популяризація лівих ідей лгбт-угрупування суперечить традиціям українського народу.

Нагадаємо, що військові вже висловили свою позицію у 57 зверненнях, які були передані Попку Сергію. В листах захисники просять перенести «Марш рівності». Серед підписантів бойові офіцери ЗСУ, військовослужбовці, які відправляли ці листи з місць, де проходять бойові дії, а також ветерани. Листи в адміністрацію доставив журналіст Денис Кошельник.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram