Кухарчук на подкасті у США: «Немає «української кризи». Є найбільша війна у Європі після Другої світової»

Актуально
30.08.2024
Кухарчук на подкасті у США: «Немає «української кризи». Є найбільша війна у Європі після Другої світової»

Після Другої світової визвольна війна в Україні стала найбільшою у світі. Саме після її початку значення українського лідерства у глобальному просторі виросло. Релігійно-церковне, військове, політичне та народне лідерство України стало прикладом для всього світу. «Мене обурює, коли на міжнародному рівні використовують словосполучення «українська криза». Я їм відповідаю: це не криза, це зараз найбільша війна у світі. Ми повинні прямо говорити, що – це найбільший геноцид після геноциду у Руанді», – розповів голова організації «Всі разом!» Руслан Кухарчук у подкасті Антона Воронкова під час візиту у США.

Про це ж український діяч говорив у кулуарах Глобального Лідерського Саміту (ГЛС), на який він прибув у Сполучені Штати. В цьому році він приклав зусиль для того, щоб голос України пролунав на ГЛС у Чикаго. Кухарчук згадав про його розмову з Крегом Грошелом під час Саміту. Він зазначив, що в підсумку розмови йому стало прикро, що за два з половиною роки війни в Україні багато знакових публічних персон не знають важливої інформації про події, які у нас відбуваються.

Ведучий згадав фразу Руслана Кухарчука про те, що війна в Україні має сприйматися американськими громадянами як битва за справедливість, а не як справи Демократичної партії. Він попросив розтлумачити цю тезу. «Дуже часто для консервативних американців Україна та війна у ній асоціюється з Демократичною партією США, яку вони не люблять і відповідно до України з’являється скептичне відношення. І таке відношення неправильне, бо війна в Україні – це не політичне питання. Мій заклик до жителів США – це оцінювати ситуацію в Україні не з точки зору політики, а зі сторони боротьби добра і зла. Зло прийшло на нашу землю і ми чинимо йому збройний спротив», – відповів голова організації «Всі разом!».

Далі Кухарчук розповів, що у США у темі лідерства часто можна вплив християнського світогляду. В цій культурі тема лідерства була на початку сформована церковними лідерськими ідеями – зокрема про лідерство як про служіння. І саме це зараз приходить поступово в Україну. «В контексті війни у мене та у ГЛС Україна ціль подвійна: з однієї сторони – продовжувати робити в Україні лідерські події, а з другої – активізувати наше гасло: українське християнське лідерство має значення для світу», – зазначає Кухарчук.

Воронков запитав думку Кухарчука про те, чого не вистачає Україні для перемоги. «В України мало ресурсів, у нас протягом десятиліть забрали багато зброї, у тому числі ядерної. Друге – в Україні населення значно менше, ніж у Росії. Третє – нам потрібне Боже чудо та Його милість», – відповів Кухарчук.

В кінці розмови Руслан Кухарчук розповів про те, як його сім’я зустріла війну, що найстрашніше довелось пережити під час війни та про те, які цілі відзнятого ним фільму про Бучу.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram