Корупційний скандал Верховного суду та що з цим робити далі? Тарас Ламах у Кабінеті експертів

Актуально
26.05.2023
Корупційний скандал Верховного суду та що з цим робити далі? Тарас Ламах у Кабінеті експертів

“Верховний суд не має права обирати нового голову. Всі вони повинні піти на вихід”, – сказав Тарас Ламах у випуску Кабінету експертів.

Значною частиною бесіди стала топ-тема про справу голови Верховного суду – Всеволода Князєва. Як стало відомо, його спіймали на «гарячому» під час хабарництва. Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило, що Князєва затримали.

Адвокат Тарас Ламах у Кабінеті експертів говорить, що його позиція як адвоката – не робити голосні заяви на даному етапі, адже матеріалів справи особисто він не бачив. Проте, як простий громадянин держави у якій це сталось – вважає це масштабним викриттям того, що відбувається у владі. Адже один з представників третьої гілки влади – судової, виявився хабарником. До того ж, це перший зафіксований і задокументований на рівні всієї держави хабар у великій сумі, що здійснив представник влади. А точніше, представник Закону та справедливості.

Пан Тарас зауважує, що ці ж люди які обирають нового голову Верховного суду, вже обрали пару років тому Князєва, і ми бачимо, що з цього вийшло. Тому в даному випадку, повинна бути колективна відповідальність, а ще краще, звільнення всіх причетних.

Спостерігаючи за тим, що може статись коли людину довго не змінюють на рівні влади, адвокат пропонує зробити тимчасовий склад та обирати нових. В результаті, дійшли до висновку, що кращий варіант наразі – це вибори, але не суд присяжних.

Чому дійшли до таких висновків, та чому не варто очікувати соціальної справедливості – дивіться у новому випуску програми Кабінет експертів.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram