Кіно про лайно і гея прагне отримати 7 000 000 державних гривень

Актуально
18.09.2020
Кіно про лайно і гея прагне отримати 7 000 000 державних гривень

Продюсер Акім Галімов та режисер Роман Сидоренко просять у держави Україна 7 мільйонів гривень, щоб зняти свій фільм про гомосексуаліста. Вони подали відповідну заявку на розгляд Державного агентства України з питань кіно.

Назва потенційної стрічки логічна і закономірна – «Shit happens». У перекладі з англійської – «Лайно трапляється». Презентація кінозадуму про лайно запланована на 23 вересня у кінотеатрі «Оскар».

В поданій заявці описується головна ідея фільму – цитуємо: «Маніакальна родина гомофобів заманює до свого маєтку відкритого гея Мирона Брута. Його закривають у вуличному дерев’яному туалеті та підпалюють. Вибравшись через нечистоти на поверхню, Мирон повертається до будинку, аби відплатити своїм кривдникам».

Як стає зрозумілим із заявки, у авторів маргінального кінопроекту є бажання за рахунок платників податків зняти стрічку, сповнену нечистотами та ЛГБТ-пропагандою. При цьому виставити гомосексуаліста шляхетним героєм, а природну родину змалювати як дикунів та маніяків.

Як зазначають юристи руху «Всі разом!», фінансування подібних проектів за кошти державного бюджету є  неприпустимим.  Нагадаємо, що пропаганда гомосексуалізму порушує наступні вимоги чинного законодавства України:

– Статтею 7 Закону України «Про захист суспільної моралі» забороняється розповсюдження продукції (та інформації) сексуального характеру серед неповнолітніх. Гомосексуалізм як явище передбачає задоволення сексуальних потреб людини неприродним способом. Рекламування гомосексуалізму може трактуватися як інформація, що має ознаки сексуального або еротичного характеру. Розповсюдження пропагандистських матеріалів ЛГБТ-спільноти є прямим порушенням вищевказаної норми, а також етичних та моральних норм суспільства.

– Статтею 20 Закону України «Про рекламу» забороняється подання інформації, здатної викликати зневажливе ставлення дітей до небезпечних для здоров’я та життя ситуацій. А також реклама не повинна завдавати дітям моральної чи фізичної шкоди. Розповсюдження інформації про задоволення сексуальних потреб людини неприродним чином може завдати шкоду дітям. Бо подання інформації про девіантну статеву поведінку в позитивному контексті може викликати зневажливе ставлення дітей до небезпечних для здоров’я та життя ситуацій.

– Відповідно до статті 10 Закону України «Про охорону дитинства», кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності. Виходячи з того, що малолітні та неповнолітні особи є особливо уразливою до інформації категорією осіб, пропаганда гомосексуалізму має особливо негативний вплив на дітей також через те, що вони не мають критичного мислення.

– Статтею 2 Закону України «Про захист суспільної моралі» забороняється розповсюдження інформації (продукції), яка пропагує шкідливі звички. Слід зауважити, що найвищій відсоток ВІЛ/СНІД-інфікованих людей саме серед гомосексуалістів. Тому пропаганда гомосексуалізму є не просто демонстрацією статевих девіацій, а й формує середовище, яке поширює ВІЛ.

Як вже зазначалося, пітчинг (презентація) ідеї фільму експертам Держкіно відбудеться 23 вересня. Уважно слідкуємо за процесом, щоб на екрани українських телеглядачів не потрапило кіно про лайно.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram