Керівництво Pfizer не хоче вакцинуватися власним препаратом проти COVID-19

Актуально
18.12.2020
Керівництво Pfizer не хоче вакцинуватися власним препаратом проти COVID-19

Pfizer, Inc. — американська фармацевтична транснаціональна корпорація, яка є однією з найбільших у світі. Вакцина, яку Pfizer розробив у партнерстві з німецькою компанією BioNTech, є першою схваленою вакциною проти COVID-19. У США офіційно дозволено використовувати цю вакцину людям від 16 років і старше. Також і інші країни налаштовані почати її масово використовувати.

Інформаційний простір насичений позитивними відгуками і рекомендаціями про цей препарат цієї компанії. Разом з тим, що показово, топ-менеджери компанії самі не спішать вакцинуватися. Виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла (CEO, Albert Bourla) у понеділок, 14 грудня, заявив, що він ще не отримав щеплення проти короновірусу вакциною, розробленою його компанією. Також додав, що все топ-керівництво Pfizer не будуть вакцинуватися, щоб «не переривати чергу тих, кому це дійсно потрібно».

Під час прес-конференції Бурла сказав, що йому 59 років і він має відносно гарне здоров’я, тому йому не зовсім доречно отримувати вакцину першим за інших, бо «є ті, кому вона більше потрібна». Також керівник  Pfizer виправдовував відсутність у себе щеплення тим, що він не є передовим медичним працівником. «Якщо би я був вакцинований на камеру, це збільшило би кількість бажаючих отримати вакцину. Але ніхто з керівників та членів правління не будуть ставати поперед черги”, – сказав Альберт Бурла, якого цитує CNBC.

Photo/Pablo Martinez Monsivais

Тобто, Бурла дуже стурбований тим, що для організації масової вакцинації у країні американські чиновники докладають настільки величезні зусилля, що він просто зобов’язаний пропустити вперед тих, хто цього більш потребує.

Він закликав американців “довіряти науці” та заохочував людей робити щеплення, виходячи з їх віку та роду занять. Хоча, як зазначають деякі українські оглядачі, ефективність цієї вакцини не має достатньої доказової бази, перевіреної роками, а також невідомі побічні ефекти та можливі наслідки від неї. Можливо, саме тому Бурла і його колеги також не поспішають.

А тим часом 8 грудня Велика Британія стала першою країною у світі, яка почала масове щеплення населення саме цією вакциною. Але вже наступного дня у двох людей, що отримали вакцину Pfizer/BioNTech, незабаром з’явилась сильна алергічна реакція, повідомляє Бі-Бі-Сі. Після цього британське Агентство з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення (MHRA) заявило, що людям з серйозними алергічними реакціями варто відмовитись від щеплення Pfizer/BioNTech.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram