КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ ПІДБИВ ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА РІК

Актуально
21.12.2018
20 грудня 2018 року в Києві відбулося  річне підсумкове засідання Кабінету експертів. Захід зібрав резидентів та запрошених гостей. У підсумку були напрацьовані та прийняті рішення по ключових питаннях порядку денного.

Засідання відкрив Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!». Він привітав присутніх з черговою зустріччю в рамках Кабінету експертів та представив нових резидентів спільноти. Вперше на засіданні були присутні: В’ячеслав Халанський, психолог, психотерапевт, Андрій Яценко, голова ГО “Національний конгрес батьків України”, Наталія Простун, керівник Інституту ментального здоров’я. Кожний з експертів мав можливість розказати про себе та презентувати свою діяльність.

Роман Аблязов, керівник проектів ГО «Всі разом!» звітував про реалізацію програми дій спільноти Кабінету експертів у 2018 році. Були обговорені та узгоджені механізми реагування експертів на звернення від ЗМІ через сайт Кабінету експертів. Ольга Дацька, адміністратор ГО «Всі разом!» презентувала підсумки масштабування сімейного руху за рік. Елеонора Дібрівна, юрист ГО «Всі разом!» доповіла учасникам засідання про здійснену адвокаційну просімейну кампанію руху «Всі разом!» у 2018 році. Вона розкрила здобутки  просвітницької діяльності та адвокації просімейного курсу в суспільстві та державних органах влади.

Ігор Плохой, депутат Вилківської об’єднаної територіальної громади виступив на тему: «Експертна спільнота в процесах моніторингу, аналізу та особистої участі у виборчих кампаніях наступного року». Відбулося обговорення та напрацювання пропозицій щодо підготовки Декларації Кабінету експертів про ціннісну складову виборчої кампанії у 2019 році. Резидентами було вирішено за мотивами Декларації, підготувати особисте Звернення до кожного кандидата в Президенти України та кандидатів в народні депутати.

Сергій Гула, адвокат, голова руху «Я не даю і не беру хабарів!» в своїй промові розкрив проблему тиску на місцеві ради, які проголосували Рішення і Звернення про захист інституту сім’ї в Україні. Розказав про судовий позов на Чернівецьку міську раду – як безпосередній учасник цього процесу, в якості адвоката. Пан Сергій наголосив, що судовий позов в цій справі – є юридичним нонсенсом, тому що головні вимоги позивачів апелюють не до встановлення неправочинних дій Чернівецької ради, а стосується питання встановлення факту т.з. «дискримінації за гендерною ознакою». «Цей позов предметно помилковий, адже необхідно спочатку визнати факт дискримінації, а потім визначати законність рішень», – зазначив Сергій Гула.

Олена Львова, кандидат юридичних наук звернулася до резидентів Кабінету з пропозицією підтримати публічну просімейну позицію секретаря Ради національної безпеки та оборони. Вона представила на обговорення проект Відкритої Заяви від коаліції просімейних громадських  організацій. Розгляд цієї пропозиції викликав жваву дискусію та було напрацьовано цілий пакет дій.

Сергій Рибалко голова ВГО «Молодий Народний Рух» прокоментував створення Української автокефальної православної церкви та очікування отримання Томосу у найближчій перспективі. Майбутнє державно-церковних відносин.

 

Нагадаємо, що згідно календарного планування діяльності Кабінету експертів, наприкінці року відбулося підсумкове засідання. Під час розгляду основних питань порядку денного, були підбиті підсумки спільної роботи резидентів за рік та напрацьовані рішення для виконання в міжсесійний період. Наступне засідання резидентів Кабінету експертів заплановане на 21 березня 2019 року.
Всі матеріали засідання ТУТ.
Фотозвіт за цим посиланням.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram