Історія біженки з Маріуполя, яка з дитиною на руках пішки втікала берегом моря і віддала всі кошти за дорогу до Львову

Актуально
06.05.2022
Історія біженки з Маріуполя, яка з дитиною на руках пішки втікала берегом моря і віддала всі кошти за дорогу до Львову

Мільйони українців стали вимушеними переселенцями та біженцями через звірства російської армії на території України. Люди не просто залишають свої домівки та все майно, вони його втрачають, рятуючи життя. Так сталося і з Юлією, яка разом з півторічною донькою втікала з Маріуполя. Родині не пощастило – місто повністю знищене і повертатися уже нема куди. Юлія пішки долала багато кілометрів, аби вберегти свою дитину. І навіть будучи в безпеці, жінка довго шукала місце, де можна зупинитися. Нарешті її прихистили в Рівному та надали базову допомогу. Історія Юлії – кричуща та показова ситуація долі біженців та їх потреб.

Юлія – 27-річна мешканка Маріуполя, проживала там з народження, там же вийшла заміж та народила донечку Мар’яну. Мала щасливе розмірене життя поки не прийшла російська армія. 12 березня жінка прийняла рішення рятуватися із міста разом з донечкою. Її чоловік  та голова сімейства лишився в місті, адже чоловіків виловлювали для війни проти України.

З лівого берега Маріуполя Юлія з Мар’яною йшла по морю до Білосарайської коси – це понад 30 км. Там родина провела 4 дні, щоб жінка могла фізично відпочити. Звідти пішки Юлія вирушила в Ялту (Донецької області), де на дорозі її з дитиною підібрав хлопець і відвіз в Урзуф.

Фото в дорозі в безпечне місце

«В Урзуфі ми попросилися переночувати у людей і господар будинку, в якому ми зупинилися, запропонував свою допомогу, щоб нас відвезти в Мелітополь. В Мелітополі ми пробули тиждень в готелі, де для нас знайшлося одне місце. Через тиждень ми скооперувалися з людьми, які їхали до Львову. Я заплатила за дорогу практично все, що в мене було – 9 тис грн. Але, на жаль, у Львові я не змогла знайти житло. Ми з дитиною пробули три дні в пункті обігріва на вокзалі», – розповідає Юлія.

Фото з пункта обігріву у Львові на вокзалі, де Юлія провела з дитиною кілька днів

Після цього волонтери запропонували біженці поїхати в Рівне, там була можливість поселитися. В Рівному Юлію поселили до місцевої жінки в квартиру за умови оплати комунальних послуг.

Юлія звернулася до руху «Всі разом!» за допомогою. Вона просила базовий набір: їжу, підгузники дитині. «Зараз ми в Рівному і на карті в мене лишилося 650 грн з дитячих грошей, які прийшли», – зізналася жінка. Команда руху «Всі разом!» не могла стояти осторонь та надіслала біженці 20-кілограмову посилку. Там є засоби гігієни, рушник, консерви, макаронні вироби, дитячі підгузки, пюре, кашки тощо.

Дитина розглядає вміст посилки від руху “Всі разом!”

Дозвіл на публікації своєї історії жінка пояснила так: «Люди повинні знати правду. І розуміти, що таке може статися із кожним!» І додала: «Пекло – це дуже м’яко сказано на те, що відбувається в Маріуполі».

Рух “Всі разом!” 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram