Християни змусили Раду у Лондоні зняти прапор лгбт

Актуально
09.09.2024
Християни змусили Раду у Лондоні зняти прапор лгбт

Раду у Лондоні змусили зняти прапор Progress Pride (Прогрес Прайд). Це відбулось після звинувачень у політичній упередженості та попередженні про судовий позов у Верховний суд. Християнський політичний кандидат Морін Мартін звинуватила раду району Льюїшам в порушенні Закону про місцеве самоврядування.

За підтримки Християнського юридичного центру, кандидат в мери у районі Лондона Льюїшам Морін Мартін написала раді, що якщо прапори не будуть зняті, вона буде просити «заборону у Високому суді». Мартін відома тим, що минулого року вона у судовий спосіб отримала значну виплату після того, як її звільнив роботодавець L&Q. Її було звільнено за позицію, що шлюб може бути лише між чоловіком і жінкою. Про це повідомляється в публікації Christian Concern.

Прапор Progress Pride, який замайорів з даху штаб-квартири ради в Катфорді, був встановлений без дозволу. Він поєднує в собі шестиколор лгбт із прапорами транссексуалів і маргіналізованих спільнот.

У своєму зверненні Мартін зазначає: «Сфера прав трансгендерів є дуже суперечливим політичним питанням у Сполученому Королівстві. Ви також повинні знати, що Закон про рівність 2010 року не захищає гендер». Посилаючись на правовий прецедент, у листі додається, що вищі суди Великобританії постановили: «Небінарні ідентичності, які рекламуються прапором Progress Pride, не визнаються та не захищаються законодавством Великобританії».

У листі також цитується Закон про місцеве самоврядування 1986 року: «Місцеві органи влади не повинні публікувати або організовувати публікацію будь-яких матеріалів, які повністю або частково спрямовані на вплив громадської підтримки політичної партії». Адвокати Мартін заявили, що вивішуючи прапор, рада надала підтримку під час виборів політичним партіям, які прагнуть розширення прав для транссексуалів та пов’язаних з ними осіб. Вони також наголосили, що Християнський народний альянс проводить кампанію, спрямовану на припинення суспільно розбіжної та марнотратної пропаганди ідеології лгбт.

Юристи звинуватили раду Льюїшама в тому, що вона порушила закон. Вони вимагали, щоб прапор Progress Pride було негайно знято з приміщень ради. Крім того, щоб надали запевнення у тому, що протягом передвиборчого періоду такі прапори більше не вивішуватимуться. А також, що рада не буде підтримувати публічно ліву ідеологію шляхом участі в публічних парадах та демонстраціях наданням фінансової підтримки будь-яким ідеологічним кампаніям, що суперечать позиціям Християнського народного альянсу.

У відповідь, представники ради зазначили: «Щоб уникнути будь-яких хвилювань, прапор буде знято». Проте водночас місцева влада по всій Великобританії, наприклад у Редінгу та Борнмуті, продовжує вивішувати прапор Progress Pride без дозволу на встановлення. Мартін, кандидат в мери у районі Лондона, сказала: «Цього року, особливо в червні, ми бачили як ради та підприємства вивішували прапор незаконно та часто без дозволу. Доведено, що трансгендерна ідеологія за цим прапором шкідлива для сотень вразливих дітей». Вона зазначила, що неприйнятно, що ради по всій країні роблять такі екстремальні публічні та ідеологічні заяви щодо таких спірних питань, навіть під час виборів. «Необхідно терміново підвищити рівень обізнаності про те, що означають ці прапори. Органи державної влади мають бути притягнуті до відповідальності», – зазначає Морін Мартін.

Андреа Вільямс, виконавчий директор Християнського правового центру, також зазначила: «Ці прапори не повинні домінувати в наших містах і околицях. Вони залякують і виключають християн та інших, хто не вірить у прайд».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram