Християнські лідери та їхні коментарі за підсумками ракетного обстрілу 10 жовтня

Актуально
11.10.2022
Християнські лідери та їхні коментарі за підсумками ракетного обстрілу 10 жовтня

Ранок 10 жовтня був нелегким, тому що Російська Федерація завдавала ракетні удари по всій Україні. В результаті багато постраждалих, і навіть убитих людей. Це був масовий ракетний обстріл. Голова держави – Президент Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та інші представники влади заспокоювали українців своїми зверненнями під час повітряних тривог у різних містах. Попри це, для нас є не менш важливі звернення християнських лідерів, щодо ситуації 10 жовтня.

 

Старший пастор в Ірпінській Біблійній Церкві – Микола Романюк, ділиться думками на фейсбук-сторінці: «Тверезо оцінюю ситуацію й прошу такого ж покарання для росіян, тому що безкарні злочини непомірно зростають. І хоча я знаю що вселенський гріх править світом, але місцеві злочинні режими, повинні бути виявленими та покараними публічно».

Він ділиться своїм обуренням щодо нападу російських військ та смертей багатьох українців, прикріпивши декілька фотографій до допису. Пастор показує свою активну позицію, протистояти тим силам, що повстали проти нашої країни. Умовно кажучи, у дописі говорить – бути християнином, це не означає не відчувати гніву, поганих емоцій та прикриватися миром. Тому що в діях держави-терориста його не існує. Пастор Микола показує, що християнські лідери займають оборонну позицію та разом з усією країною захищають наші кордони.

Словом зі Священного Писання, яке допомагає Миколі, поділився у дописі: «Хай ті, хто переслідує мене, будуть принижені, але не я. Нехай їх жах охопить, але я щоб не лякався. Ти напусти на них нещастя час, а потім, Ти побий їх знов» (Єремії 17:18).

 

 

Також, ввечері 10 жовтня, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій  опублікувала на сайті заяву з приводу терористичних обстрілів міст України російськими військами. У заяві говориться, що Рада Церков категорично засуджує терористичні обстріли українських міст, здійснювані російськими військами з метою залякування українського народу.

Наголошуючи на тому, що: «Всі, хто беруть участь у цих жорстоких атаках на мирні міста, як очільники, що віддають накази, так і безпосередні виконавці, а також всі, хто виправдовує акти нелюдської жорстокості, повинні знати, що їх очікує відповідь перед Всевишнім та кара за злочини».

Принесли співчуття постраждалим від атак та сказали, що моляться за жертв й просять у Бога благословення для захисників. До того, додали звернення: «Звертаємося до міжнародної спільноти, до релігійних лідерів світу із закликом засудити акти державного терору, здійснювані Росією. Держава-терорист має бути зупинена якнайшвидше!».

Нагадаємо, вранці 10 жовтня відбулись численні обстріли всієї України російськими військами, спрямовані проти цивільного населення, є руйнування об’єктів інфраструктури, жертви серед мирних жителів.

«Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram