Кам’янець-Подільський скасовує табу: перша за чотири роки масштабна сімейна хода в Україні

Актуально
22.05.2023
Кам’янець-Подільський скасовує табу: перша за чотири роки масштабна сімейна хода в Україні

У Кам’янець-Подільському 21 травня відбулась хода на захист сімейних цінностей. Подія зібрала та об’єднала близько тисячі людей. Організатором стала – Духовна рада Кам’янця. Підтримав родинну ходу та став її учасником – міський голова Посітко Михайло. Офіс «Всі разом!» завчасно надав місту необхідні матеріали для проведення вуличних сімейних заходів “Всі разом за сім’ю!”: банери, прапорці, транспаранти.

Вперше за останні роки ковіду, карантину та війни в Україні починають відновлюватись сімейні масові заходи. Кам’янець-Подільський – перше місто, яке відновлює марафони маршів в Україні. Перед карантином, вуличні марші “Всі разом- за сім’ю!” пройшли у 65 містах України, у них взяли участь понад 250 тисяч людей.

Програма розпочалась вранці з міжконфесійного молебня під назвою: “За Україну, Кам’янець і мир”. Локація – майдан Відродження. Мер міста говорив слово до присутніх: «Сьогодні немає жодної родини, якої б не торкнулася війна. У такий час молитви за рідних, це робить кожного з нас сильнішим, а родинні цінності стають надійним тилом». 

Після того, об 11:00 на Руськофільварецькому кладовищі учасники поклали квіти до Дня пам’яті жертв політичних репресій, а в сквері Героїв вшанували пам’ять кам’янчан, які загинули в російсько-українській війні.

У другій половині дня почалась сімейна хода — від майдану Відродження до Старого міста. У ході приймали участь абсолютно різні люди, незалежно від віку, статусу та сімейного положення. Адже сімейні цінності стосуються кожного, без винятку. З особистої сторінки мера міста: «Молились за Україну, Кам’янець та перемогу. Йшли ходою за сімейні цінності. Вшанували пам’ять загиблих Героїв-кам’янчан. Були разом  з тими, хто потребує турботи. Змагались у богатирських конкурсах, брали участь у велозаїздах, встановили прапор біля пам’ятного знаку, і ще багато іншого».

Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!” висловив подяку організаторам: “Міський голова звернув увагу на те, що по-справжньому важливо і має значення: підтримка дітей, матерів, батьків у період катастрофічної катастрофи, яка наразі відбувається в Україні. Українські воїни воюють за свої сім’ї, і ми теж хочемо, щоб в Україні було кому жити й після перемоги. А для цього підтримка материнства, батьківства і дитинства є базовим пріоритетом. Як бачимо, міська влада Кам’янця-Подільського це добре розуміє”. 

Звернемо увагу, що хода за сімейні цінності, яка пройшла у Кам’янець-Подільському в умовах війни – є відкритим кроком підтримки майбутнього України та збереження української нації. Той факт, що на ходу вийшла велика кількість людей говорить про те, що традиційні сімейні цінності є головним пріоритетом українського суспільства.

Духовна рада та місцева влада в особі міського голови є прикладом героїв національного масштабу. Адже вони продовжують відстоювати фундаментальні цінності свого народу та Батьківщини. Навіть у нинішніх обставинах, вони продовжують діяти.

Нагадаємо, що офіс руху «Всі разом!» надає інформаційно-консультаційний супровід у проведенні вуличних сімейних заходів, а також забезпечує міста базовим набором ресурсів. Щорічно рух “Всі разом!” здійснює моніторинг просімейних вуличних активностей та публікує їх опис на спеціальному майданчику: www.vsirazom.ua/family

Якщо Кам’янець-Подільський надихнув вас на проведення вуличної публічної маніфестації на сімейну тематику у Вашому місті, повідомте про це в офіс руху «Всі разом!»:
https://t.me/vsirazom_chat або +380988584848

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram