Як рух «Всі разом» приймав, фасував і роздавав гуманітарну допомогу по всій Україні

Актуально
25.09.2022
Як рух «Всі разом» приймав, фасував і роздавав гуманітарну допомогу по всій Україні

Поки ЗСУ звільняє українські території від російських загарбників, рух «Всі разом!» активно підтримує багатодітні сім’ї, людей похилого віку, воїнів, капеланів та медиків. Друзі і учасники руху доставили близько сорока тон гуманітарної допомоги у різні куточки країни: в центральні та західні області для біженців, в гарячі точки воїнам, у щойно звільнені території, і навіть вдалося доставити продукти в тимчасово окупований Скадовськ. Вантаж роздавали в Хмельницькій, Тернопільській, Київській, Житомирській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Луганській та Херсонській областях. Усе це стало можливим завдяки злагодженій роботі фонду «We stand with Ukraine», офісу «Всі разом!» та учасників руху.

У теплі місяці року організація «Всі разом!» організувала доставку в Україну дві багатотонні вантажівки гуманітарної допомоги від фонду «We stand with Ukraine». Перша вантажівка прибула у червні до Тернополя, а друга – в липні до Кривого Рогу. Офісна команда руху ефективно розподілила із складів допомогу в різні області країни. Значна частина вантажу поїхала у прифронтові міста і села для підтримки місцевих жителів та воїнів. Серед товарів були продукти харчування, гігієнічні набори, одяг та взуття, теплі покривала та ковдри, дитячі м’які іграшки.

Допомога біженцям та переселенцям

Хмельницький приймає біженців у своєму місті. Саме туди пастор євангельської церкви «Зоря життя» – Ростислав Кудін привіз із тернопільського складу мікроавтобус гуманітарної допомоги. Близько 200 сімей ВПО отримали продуктові набори, а також гігієнічні товари, підгузники для дітей та ліки.

Андрушівка Житомирської області має спеціальний волонтерський штаб, де допомагає переселенцям та готує їжу на передову. Рух «Всі разом!» регулярно підтримує гуманітарною допомогою це містечко і цього разу Андрушівка теж отримала мікроавтобус із продукцією. Продуктові набори отримали понад 100 родин та військові 178 бригади внутрішнього резерву.

На Київщині допомогу від руху «Всі разом!» роздавали в кількох містечках. Зокрема, євангельська церква «Соборна», що у селі Софіївська Борщагівка під Києвом, роздала 110 продуктових наборів внутрішньо переміщеним особам. А також 75 пакунків продуктів для багатодітних сімей.

До Білої Церкви також надіслали гуманітарну допомогу у вигляді жіночої та чоловічої гігієни, загальною вагою 60 кг. Гігієнічні набори отримало 40 сімей ВПО Білої Церкви.

Тернопільську область також не оминули із гуманітарною допомогою. Адже в місцевості розмістилося багато родин біженців. Збаразька міська адміністрація на чолі з Романом Полікровським роздала у своєму місті допомогу для 105 сімей. Помісні євангельська та православна церкви Тернополя не лишилися осторонь і роздали продуктові набори переселенцям.

У Кропивницькому під керівництвом Романа Аблязова біженці отримали 30 продуктових наборів. А в Миколаєві за 2 дні учасники руху «Всі разом!» допомогли продуктовими наборами 28 пенсіонерам, 19 малозабезпеченим родинам, 17 матерям одиночкам та 3 багатодітним родинам.

Значну частину вантажу роздано для біженців у Кривому Розі. Це не дивно, адже місто зібрало в собі переселенців з різних областей, де ведуться бойові дії. Так, об’єднання євангельських церков «Дім хліба» роздали в місті 490 продуктових наборів. Цю допомогу отримали не лише ВПО, але і родини, які опинилися у скрутному фінансовому становищі через воєнні дії та знищену інфраструктуру і робочі місця. Окремо роздано 700 пачок дитячих підгузників різного розміру.

Допомога людям у прифронтових селах і містах та воїнам на передовій

В невеличкому селі на Сарненщині Рівненської області, місцева євангельська церква працює для підтримки українських воїнів. Там жінки готують їжу тривалого зберігання, а чоловіки щотижня везуть продукти у прифронтові міста і села для місцевого населення та для воїнів. Так, у червні за сприяння руху «Всі разом!» допомогу отримали понад 200 родин-жителів міст Покровськ, Костянтинівка, Бахмут, Курахів, Слов’янськ та військові у цих містах.

Слов’янська військова центральна адміністрація отримала від руху «Всі разом!» мікроавтобус із гуманітарною допомогою – продуктами харчування, гігієнічними наборами та дитячими товарами. В місті 56 родин Слов’янська отримали допомогу.

В Луганській області в місті Золоте роздали близько ста продуктових наборів для людей пенсійного віку. За допомогою надзусиль учасників руху «Всі разом!» вантаж змогли доставити в серпні в тимчасово окупований Скадовськ. В результаті багатодітні родини та люди пенсійного віку змогли отримати продукти харчування, засоби гігієни, а також дитячі товари.

Релігійна громада євангельських християн Кривого Рогу відвезла гуманітарні вантажі в прифронтові села Дніпропетровської області та у щойно звільнені від російських окупантів населені пункти Херсонської області. Зокрема, Велика Костромка (Дніпропетровська область)  отримала 40 продуктових наборів, Зеленодольськ (Дніпропетровська область) – 25 продуктових наборів, Нововоронцівка (Херсонська область) – 50 продуктових наборів, Грушівка (Дніпропетровська область) – 35 продуктових наборів, Високопілля (Херсонська область) – 40 продуктових наборів, Іванівка (Херсонська область) – 20 продуктових наборів та 10 гігієнічних наборів.

Окремо рух «Всі разом!» надіслав понад 50 посилок родинам біженців та військових в різних куточках України.

Організація дякує фонду «We stand with Ukraine» за наданий гуманітарний вантаж. Ця допомога потім розподіляється та розвозиться по всій Україні офісом та учасниками руху.

Підтримати рух «Всі разом!» в благодійній діяльності можна, здійснивши добровільний внесок на карту організації. Ці кошти будуть витрачені на поштові розсилки, пальне для авто та інші потреби. Карта: 4246 0010 3010 7910 (призначення: добровільна пожертва).

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram