Губернатор Арканзасу скасувала обов’язкове вакцинування від COVID-19 для держслужбовців. Бо є ризики

Актуально
11.09.2023
Губернатор Арканзасу скасувала обов’язкове вакцинування від COVID-19 для держслужбовців. Бо є ризики

У п’ятницю, 9 вересня Сара Хакабі Сандерс, губернатор штату Арканзас (Сполучені Штати Америки), заявила про скасування обов’язкової вакцинації від COVID-19 для державних службовців. Це сталось під час заклику до спеціальної законодавчої сесії, що має розпочатися сьогодні, 11 вересня.

Також додала, що невдовзі Департамент охорони здоров’я Арканзасу оприлюднить потенційні ризики пов’язані з вакцинами. Для того, щоб жителі Арканзасу могли приймати обґрунтовані рішення щодо свого здоров’я. Це звернення також оприлюднене у соцмережі X, раніше відомої як Twitter.

Фактично, губернатор Арканзасу на прикладі державних службовців закликає суспільство ставитися до вакцинації більш критично, ретельно вивчаючи повноту інформації. У своїй промові вона аргументує це даними державного органу охорони здоров’я про ймовірні ризики від вакцин для людського організму.

Позиція Сандерс щодо вакцин та COVID-19 відома від початку її губернаторства (вступила на посаду 10 січня 2023 року). Адже одна з перших її дій була відмова від локдауну, про це повідомляє Arkansas Times.

Попередньо, 31 серпня Сандерс зверталась до своєї аудиторії у соцмережі X: «Дозвольте мені бути чіткою, – сказала вона. – Поки я губернатор, Арканзас ніколи не закриється на локдаун. Ми не закриємо школи, церкви чи підприємства. Ми ніколи не змусимо вас або ваших дітей носити маску. І ми не матимемо вимог на обов’язкову вакцинацію проти COVID-19».

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Арканзасу, у серпні стало відомо про 9475 захворювань. Це вже другий показник за кількістю захворювань за місяць у 2023 році, після січня.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram