Гібридна світова війна: як росія заохочує лівих у Європі підтримувати геноцид українців

Актуально
11.04.2022
Гібридна світова війна: як росія заохочує лівих у Європі підтримувати геноцид українців

Після того, як деякі території України залишили російські війська, світ здригнувся від жаху та несвітського рівня терору. Його можна порівняти лише із чорною дірою самого пекла. Вони спричинили смерть та руїни, скалічені долі та тисячі вбитих дітей, жінок, літніх людей. Неможливо навіть уявити, що існують представники людської цивілізації, які можуть позитивно до цього відноситися.

Реагуючи на агресивні дії російської федерації, у Європі проходять масштабні мітінги у підтримку України. Громадяни різних країн проводять флешмоби, акції протесту та інші вуличні заходи, вимагаючи керівництво своїх держав діяти більш рішуче у контексті надання допомоги Україні та стримання агресора.

Разом із тим, на територіях деяких країн відбуваються і інші акції на противагу проукраїнським. Учасники таких заходів, як правило, є заангажованими особами російської федерації та діють під керівництвом російських посольств або є представниками лівих соціалістичних рухів.

Одразу необхідно згадати Німеччину. 3 квітня, вже коли почали відкриватися нелюдські вчинки російських військ в Україні, на головних вулицях Берліну відбувся автопробіг у підтримку росії. По столиці Німеччини проїхалась колона автівок із прапорами СРСР, росії, а також повітряно-десантних військ рф. На деяких авто був символ Z, заборонений в окремих землях Німеччини. Були й жовтно-чорно-білі прапори імперії, які зазвичай використовують російські нацисти. Водії вмикали російські пісні та сигналили.

Орієнтовно взяли участь в акції 400 автомобілів. Відомо, що один з організаторів — власник берлінського автосервісу Westa. The Guardian пише, що він наліпив на свою автівку зірку Давида з підписом «Ми наступні?» (деякі росіяни порівнюють негативне ставлення до себе після початку вторгнення в Україну з Голокостом євреїв). Але поліція змусила його прибрати символ. Таким чином учасники зазначеної проросійської акції відверто виразили підтримку масових вбивств українців.

Цей захід викликав загальне обурення, різкі коментарі політиків і дипломатів, а організатори тепер мають значні проблеми з бізнесом. Один з організаторів акції тепер скаржиться, що він та його родина отримують погрози по телефону і при цьому твердить, що ніби не знав, що відбулося в Бучі.

Нагадаємо, що Німеччина готова стати країною-гарантом безпеки України. Керівництво Міністерства закордонних справ Німеччини запевняє, що Берлін — “на 100 відсотків з Україною “.

Також в цей день відбулася подібна акція у грецьких Афінах. Був організований захід у подібному форматі – автопробіг на підтримку російської федерації. Приблизно 50 автомобілів вишукувались у колону. Учасники тримали російський триколор, транспаранти із лозунгами «За мир із росією» та вигукували «Греція, росія, православні!».

Зазначимо, що керівництво Греції активно бере участь у автиросійських санкціях, що об’явлені ЄС та НАТО. Також надсилає зброю для українців через Польську територію. Акція проходила під пильним контролем поліцейських

Трохи раніше, 4 березня у сербському Белграді зібрались кілька тисяч осіб на мітинг у підтримку рф. Під час проведення акції лунали гімни Сербії та росії. А учасники несли прапори цих країн та транспаранти з символом Z – одним зі знаків російських військових сил в Украине.

За даними журналістів, співробітники російського посольства вітали присутніх учасників з вікон. Серед іншого, учасники акції вигукували: «Крим — це росія, Косово — це Сербія”.

Нагадаємо, що раніше, президент Сербії Олександр Вучич заявив, що його країна «переживає «великий тиск», пов’язаний з питанням небажання Сербії приєднуватись до Європейського Союзу, США та інших країнам у введенні санкцій проти росії за її агресію в Україні.

А 19 березня в італійському місті Піза члени лівих партій та організацій, серед яких і активні представники ЛГБТ, вийшли на протест проти надання Україні зброї в рамках гуманітарної допомоги.

Учасники йшли вулицями міста із прапорами ЛГБТ та червоними прапорами, які можуть означати їх прорадянські симпатії. Вони виступали проти НАТО та проти війни, а точніше – проти надання допомоги Україні під час агресії рф. Таким чином, італійські ліві прямо заохочують державу-агресора й надалі вчиняти безчинства у мирній країні.

А росія використовує ці рухи та застосовує усім відомі інструменти задля проведення гібридної війни проти України: ідейні соціалісти, заангажовані активісти, проплачені акції. І подібні заходи на підтримку тероризму рф жахають своїми перспективами. Адже ідейні активісти та ліві рухи на території Європи такими заходами відверто виступають за терор проти українців.

Таким чином постає цілком логічне питання: невже жахи Другої світової нічому не навчили європейців? Адже неможливо уявити, що є люди в цивілізованій Європі, які й у ХХІ сторіччі свідомо можуть підтримувати спланований геноцид української нації.

Рух “Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram