Джо Байден: «Верховенство білих – це тероризмом. Транссексуали, я з вами»

Актуально
30.04.2021
Джо Байден: «Верховенство білих – це тероризмом. Транссексуали, я з вами»

За підсумками перших 100 днів роботи у Білому Домі Президент США Джо Байден виступив зі зверненням до обох палат Конгресу. Під час свого виступу він визначив «верховенство білих» як внутрішню терористичну загрозу, якій Америка має протистояти. Американський лідер зазначив, що глобальні терористичні мережі в основному вийшли за межі країни, але «білі супрематисти» становлять більшу загрозу, ніж іноземні гравці.

«Ми не будемо ігнорувати те, що сьогодні є найбільш смертоносною терористичною загрозою для нашої Батьківщини: верховенство білих – це тероризм, – сказав Джо Байден. – Ми повинні зібратися, щоб зцілити душу цієї нації».

Точна цитата англійською: «We won’t ignore what our intelligence agencies have determined to be the most lethal terrorist threat to our homeland today: White supremacy is terrorism».

Таким чином, теперішнє керівництво США надіслало сигнал про можливість відкритої агресії проти людей з білим кольором шкіри, фактично назвавши їх терористами.

Також під час свого виступу Джо Байден звернувся до транс-спільноти із недвозначною заявою: «Я хочу, щоб ви знали, що ваш президент підтримує вас». Президент США дав зрозуміти, що надає особливі переваги ЛГБТ перед іншими громадянами.

Його вислови пролунали на тлі законодавчих ініціатив в окремих штатах, спрямованих на обмеження свавілля транссексуалів, передусім, у сфері спортивних змагань. На поточному тижні щонайменше шість штатів розглядали законопроекти, які забороняють спортсменам-трансгендерам брати участь в спортивних командах, якщо вони не співпадають із природною статтю. Зазначимо, що на даному етапі понад 200 аналогічних законопроектів знаходяться на розгляді.

«В основі ідеологічної моделі теперішнього керівництва США лежать визволення, емансипація, а також концепція людини як абстрактного індивіда. Тема трансгендерності знаходиться якраз на вістрі утвердження цих ідей – треба визволяти людину від її власного тіла, зокрема від статі. Тобто трансгендери в межах такої логіки є чимось більш передовим, прогресивним, ніж, наприклад, звичайні збоченці-гомосексуалісти», – коментує Ігор Загребельний, резидент Кабінету експертів, керівник Аналітично-дослідницького центру «Політична теорія», кандидат філософських наук.

За його словами, в цій заяві варто бачити не тільки ідеологічну декларацію, але й сигнал про можливе посилення репресій проти опозиційно налаштованих американців

Нагадаємо, що Президент Байден на початку своєї каденції задекларував підтримку трансам: він дозволив їм вступати на військову службу, посилив антидискримінаційне законодавство, призначив чоловіка з жіночим ім’ям (Рейчел Левін) на ключову посаду у Департаменті охорони здоров’я та соціальних служб, який пізніше став першим транссексуальним чиновником на федеральній посаді, якого затвердив Сенат.

Читайте також: Як трансгендери знищують жіночий спорт

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram