Диякон із сином зазнали жахливих тортур

Актуально
13.12.2022
Диякон із сином зазнали жахливих тортур

22 листопада 2022 року у Новій Каховці Херсонської області сталося вбивство диякона – Прокопчука Анатолія та його сина Олександра. Військові РФ викрали багатодітного батька та диякона Церкви християн віри євангельської. Відомий в регіоні доброчинністю, чуйністю та добрим християнським прикладом. Прокопчук Анатолій, що народився 1970 року був викрадений разом із його 19-тирічним сином – Прокопчуком Олександром.

«Відомий в регіоні доброчинністю, чуйністю та добрим християнським прикладом», – так згадує у своєму Instagram, знайома особисто з церкви Аня Варенич.

26 листопада у лісі були знайдені їхні тіла зі слідами тяжких тортур, понівечені до невпізнання, а вже 29 листопада провели поховання батька та сина, застрілених російськими окупантами.

Молодший брат Анатолія, Іван Лещук у своїх соцмережах ділився скорботою втрати близьких. «Вони любили своє місто та Україну. Під час війни та російської окупації, вони продовжували служити Богу та людям у церкві, суспільстві», – розповідає брат Іван.

Також з його дописів, дізнаємось про життя до війни. Чим займались та що любили: «Проповідували, диригували, співали, грали, роздавали продукти, молились та втішали потребуючих».

«Рашисти не вміють воювати на фронті, тому вбивають та катують мирне населення… Вони знущаються над тими, хто підтримує все українське, тими, хто міг би жити та творити на землі так багато добра, виховувати дітей та працювати на славу Божу!» – пише в Telegram міський голова Рівного Олександр Третяк.

У ЗМІ зазначають, що є свідки, які бачили диякона із сином у машині разом із окупантами. Вони їхали у бік Райського, це селище Новокаховської міськради. Тривога почалась після того, коли місцеві помітили, що вони не повернулись. Пізніше їх знайшли застреленими у спину.

Як зазначалось раніше, тіла були знайдені зі слідами тортур. За словами місцевих, це і стало причиною, що фото обличчя Прокопчука Анатолія з поховання не публікують.

Зазначимо, що Ірина Віталіївна – дружина Анатолія, залишилась із донькою, п’ятьма синами, трьома невістками та чотирма онуками. Співчуваємо дружині та всій сім’ї Прокопчуків.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram