Двічі за тиждень Зеленський закликав молитись про перемогу

Актуально
22.12.2023
Двічі за тиждень Зеленський закликав молитись про перемогу

«Це завжди особливий момент, коли різні відчувають, що вони не порізно. І коли навіть опонентів єднає найсвітліше, що є в людях – коли єднає молитва», – сказав Президент України Володимир Зеленський на Різдвяному молитовному сніданку, 21 грудня. Повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Головні акценти під час виступу Президента Зеленського були про віру, свободу віросповідання. В особливості голова держави закликав присутніх та всю країну до молитви за перемогу над злом. Відповідне відео також опубліковане на його Телеграм-каналі.

«Я дякую всім, у чиїх молитвах у цей передріздвяний час звучатиме одне прохання: прохання про перемогу. Про перемогу людської душі над агресією. Про перемогу нашої єдності над будь-якими корисливими інтересами, що можуть розʼєднати. І про перемогу України – про перемогу над злом, яке прийшло на нашу землю та має бути вигнане. Хай Господь почує всі наші щирі молитви», – наголосив він.

Він додав: «Я радий, що Київ належить до тих столиць, де панує свобода і люди можуть вільно сповідувати свою віру».

Попередньо, 19 грудня відбулась підсумкова пресконференція Президента України, де він також наголосив на факторі Божої допомоги та єднанні українців у молитві. Понад дві години у прямому ефірі він відповідав на запитання журналістів із українських і закордонних ЗМІ. Журналіст з 24 каналу запитала Зеленського: «Що для Вас особисто означає перемога?». Наприкінці своєї відповіді, він сказав: «Зрозуміло, якщо Росія відступить, тим вона буде слабкіше… І важливо використати цей час. Дай Бог у нас буде така можливість. Ми всі боремось, молимось, щоб у нас вийшло це».

Нагадаємо, що вчора, 21 грудня у столиці України відбувся Різдвяний молитовний сніданок. Він зібрав представників церкви різних конфесій, релігійних організацій, парламенту, уряду та міжнародних партнерів, серед них голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. До заходу також долучилися американські законодавці, зокрема через відеозв’язок взяв участь Спікер Палати представників США Майк Джонсон.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram