Директорат МОЗ України підтримує ЛГБТ-пропаганду. Хто відповідальний?

Актуально
01.09.2020
Директорат МОЗ України підтримує ЛГБТ-пропаганду. Хто відповідальний?

Директорат громадського здоров’я та профілактики Міністерства охорони здоров’я України підтримує  Державне підприємство «Центр громадського здоров’я МОЗ України» (ЦГЗ) у діях, які суперечать законодавству України. А саме – у закликах до громадян брати участь у політичних акціях ЛГБТ-спільноти.

21 червня на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook Центр розмістив інформацію із закликом приєднатися до заходу та детальною інструкцією, як стати учасником гей-параду.

На запит Руху «Всі разом!» до очільника МОЗ України, у якому містилася вимога щодо притягнення уповноважених осіб до відповідальності через неетичну поведінку державного підприємства, була отримана письмова відповідь.  Голова Директорату громадського здоров’я та профілактики МОЗ Ірина Руденко відповіла, що ЦГЗ діяло в межах своїх повноважень. «Центр виступив проти дискримінації і ксенофобії, наголошуючи, що рівність і свобода – базові цінності розвиненого та сучасного суспільства.  Публікація Центру від 21.06.2020 року направлена на дотримання принципів рівності та доступності медичної допомоги», – йдеться у листі.

Таким чином, Центру громадського здоров’я публічно підтримує та закликає до участі у політичних акціях ЛГБТ-руху, що суперечить моральним нормам суспільства. А Директорат громадського здоров’я МОЗу виправдовує та стає спільником сумнівної діяльності та ініціатив ЦГЗ.

Елеонора Дібрівна, юрист Руху «Всі разом!», коментує: «Заклики брати участь у суспільно-політичних акціях державним підприємством, а також повна підтримка таких дій центральним органом виконавчої влади є неприпустимим. Це вступає в конфлікт із законодавством України про державну службу. Подібні дії знижують суспільну довіру до влади, викликають громадські незадоволення та негативно впливають на імідж державного органу. Ми продовжуємо наполягати про притягнення до відповідальності уповноважених осіб».

Нагадаємо, що Державне підприємство «Центр громадського здоров’я МОЗ України» (ЦГЗ) запрошував брати участь у так званому «Марші рівності». ЦГЗ на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив інформацію із закликом приєднатися до заходу  та детальною інструкцією, як стати учасником гей-параду.

Читайте також: Державна установа «Центр громадського здоров’я» пропагує ЛГБТ-рух

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram