Державний медійник Мацука стимулював дітей зізнаватися в гомосексуальних схильностях

Актуально
07.05.2024
Державний медійник Мацука стимулював дітей зізнаватися в гомосексуальних схильностях

Олексій Мацука, керівник Українського національного інформагентства «Укрінформ», спонукав дітей публічно заявляти про свою нетрадиційну орієнтацію. Про це він сам розповів у березні 2024 року на форумі Міністерства культури «Креативна Україна». Під час однієї з панельних дискусій Мацука заявив буквально наступне: «Вісім років ми в Маріуполі будували платформу “ТЮ”. Привозили туди донорські кошти, допомагали дітям робити камінг-аути. Потім ми поїхали, а діти залишились. За російським законом, це тепер переслідування. Де організовані програми по вивозу дітей ЛГБТ разом з батьками з Маріуполя на сьогоднішній день? Немає. Вивозимо самі, як можемо».

Цей опублікований уривок відео спричинив значний резонанс і широке обурення. Адже державний медіаменеджер фактично зізнався у тому, що він схвалював розпусні дії серед неповнолітніх. «Вам не здається, що влазити у дитяче світосприйняття до своєї чи протилежної статі є певною ознакою педофілії? Навіщо ДІТЕЙ підводити до якогось рішення в плані відношення до статі?», – пише користувач Віталій Овчаренко на платформі Х (Twitter). Окремо слід зазначити, що після перегляду відео складається враження, що Мацука перебуває у нетверезому стані. Це все при тому, що він займає керівну посаду в державній організації та вже четвертий рік є на державному фінансовому забезпеченні.

Мацука очолив державну інформагенцію «Укрінформ» у листопаді торік, обійнявши посаду генерального директора. Представляв його колективу в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. На рішення українського уряду ще тоді вкрай негативно відреагувала українська медіаспільнота. «Це просто сором» – зазначив журналіст Богдан Буткевич. Політолог Віктор Таран пише під цим рішенням «Це гірше». Серед обурених коментаторів – народні депутати, журналісти та громадські активісти. Вони стверджували, що Мацука пов’язаний з багатьма скандалами, в тому числі з підігріванням російській пропаганді.

Слід зазначити, що Мацука був шеф-редактором державного каналу «Дом» (нині «FreeДом») з 23 лютого 2021 року. Канал «Дом» також неодноразово потрапляв у скандали. В одному з таких скандалів зазначається, що у своєму відео телеканал показав карту, на якій Крим є частиною Росії. Також Мацука – колишній керівник ГО «Донецький інститут інформації». На цій посаді ще в 2013 році організовував на грантові гроші проєкти, спрямовані на пропаганду гомосексуальних стосунків через платформи різних медіа.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram