Державна установа «Центр громадського здоров’я» пропагує ЛГБТ-рух

Актуально
26.06.2020
Державна установа «Центр громадського здоров’я» пропагує ЛГБТ-рух

Державне підприємство «Центр громадського здоров’я МОЗ України» (ЦГЗ) минулого тижня запросило взяти участь у так званому «Марші рівності» 21 червня у форматі он-лайн. На своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook Центр розмістив інформацію із закликом приєднатися до заходу та детальною інструкцією, як стати учасником гей-параду.

Рух «Всі разом!» надіслав звернення очільнику МОЗ України, у якому висловив обурення з цього приводу. У листі міститься вимога щодо притягнення уповноважених осіб до відповідальності через неетичну поведінку, яка спричиняє значний суспільний конфлікт і невдоволення.

Юристи руху нагадали, що органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. А заклик брати учать у ЛГБТ-заходах може бути інтерпретований як підтримка політичних ідей ЛГБТ-руху,  що заборонено статтею 10 Закону України «Про державну службу».

«Ми виражаємо глибоке розчарування таким вчинком, бо це суперечить моральним нормам суспільства, знижує суспільну довіру до влади та негативно впливає на імідж державного органу. Просимо притягнути до відповідальності уповноважених осіб ЦГЗ», – йдеться у листі на міністра Максима Степанова.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram