Чоловікам і жінкам слід повернутися до базових налаштувань: Кухарчук на подкасті у Воронкова

Актуально
06.09.2024
Чоловікам і жінкам слід повернутися до базових налаштувань: Кухарчук на подкасті у Воронкова

Сучасна тік-ток психологія і викривлене трактування домашнього насилля вбивають особисте і сімейне щастя. Про це розповів голова організації «Всі разом!» Руслан Кухарчук на подкасті Антона Воронкова у США. Проте вихід з ситуації, яка склалась проти інституту сім’ї, є – чоловікам і жінкам потрібно повернутися до природних базових налаштувань.

Кухарчук розповів, що у популярній психології є багато тих, хто насправді не допомагають людям, а роблять гірше. Вони руйнують сім’ї своїми експериментальними методами. «Психологія – це сфера, в якій потрібно бути обережним. Тому що кожна людина унікальна та неповторна. І поради одним можуть бути недоречними іншим. Часто люди без відповідної освіти, або жінки з трьома розлученнями виступають психологами по будівництву щасливої сім’ї. Але у мене виникають запитання щодо таких псевдо експертів», – зазначив гість з України. Він розповів приклади, що часто такі «психологи» дають чоловіку або дружині абсурдні поради: «Вийти з токсичних відносин», «Припинити спілкуватись з батьками» тощо. Але в результаті такі поради призводять до руйнування сімей.

Сучасна культура має великий вплив на молодих людей та змушує їх відмовитись від «базових налаштувань». Через це у людей з’являється неправильні бажання. Але попри все, є вихід з ситуації, яка склалась проти інституту сім’ї. Голова організації «Всі разом!» дав поради, як це зробити: «Потрібно повернутися до базових налаштувань. Наприклад, не відкладати створення сім’ї на потім. З повагою відноситись до чоловіка/дружини. Визнати, що ви залежні друг від друга у стосунках і це нормально. Моя порада сім’ям: живіть своїм життям з насолодою».

У сім’ях часто виникають конфлікти, проте сучасне розумінні так званого сімейного насилля гіперболізоване. Руслан Кухарчук зазначив, що зараз домашнім насиллям називають абсолютно все. Наприклад, коли дитині не дають кишенькових коштів називають економічним насиллям. Або насиллям може бути навіть те, що людина подивилась недостатньо ніжним поглядом.

«У сім’ї можуть виникати різні обставини. Зрозуміло, що не допустимо в сім’ї бити друг друга. Але я б порадив не називати сімейним насиллям конфлікти, які можуть виникати. Можливо в тому, що всі непорозуміння в сім’ї називають насиллям, є якась більша мета. Цим можуть дискредитувати сім’ю та налякати молодив людей, що сім’я – це суцільне насилля», – каже Кухарчук.

Після цього у студії виникла дискусія. Воронков розповів, що за даними поліції в Україні за минулий рік було понад 290 тисяч заяв про домашнє насилля. Тобто це у двічі більше, ніж у 2022 році. Проте Кухарчук сказав, що він не вірить цій статистиці: «Це брехня і маніпуляція. В Україні є декілька організацій, які розкачують цю тему. Так само у Міністерстві внутрішніх справ створили посади, на яких люди отримують кошти за те, щоб статистика домашнього насилля збільшувалась. Конфліктам, які не є домашнім насиллям, надають такий статус. Це робиться для того, щоб піднімати статистику і отримувати для цього кошти. Це робиться з мотивом дискредитувати тему стосунків, щоб люди боялись створювати сім’ї».

Попри все, Україна – християнська країна. В ній найбільше церков серед країн Європи. В Україні є найбільший у Європі сімейний рух «Всі разом за сім’ю!». 100 місцевих українських рад звернулись до президента із заявою, щоб не допустити легалізацію одностатевих партнерств. Про це розповів голова організації «Всі разом!» та зазначив: «Коли я розповідаю про це на міжнародному рівні, вони не знають про це. Вони дивляться на ліберальні медіа і у них складається враження, що ми ліво-радикальна країна. Медіа перекручують реальність».

В кінці говорили про народжуваність в Україні. Кухарчук, у якого з дружиною Анною п’ятеро дітей, розповів про головні причини низької народжуваності. Основною проблемою він назвав неправильні цінності: «Сімейні цінності та цінності народжуваності відійшли на другий план. Так, гроші важливі, але це не головна проблема. Адже у багатих країнах народжуваність також низька. Найбільший прояв патріотичності для українців – народжувати дітей».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram