Член правління організації “Всі разом!” Віталій Виноградов знайдений застреленим у своєму рідному місті Буча

Актуально
05.04.2022
Член правління організації “Всі разом!” Віталій Виноградов знайдений застреленим у своєму рідному місті Буча

Під натиском Збройних Сил України російські окупанти відступили з захопленого раніше конгломерату трьох міст Ірпінь-Буча-Гостомель поблизу Києва. 1 квітня туди повернулась українська армія та влада. І тоді весь світ побачив наслідки місячної окупації – жорстокі вбивства, насильства і знущання над мирними цивільними мешканцями. Сотні покатованих тіл просто неба вздовж доріг, посеред парків та у наспіх викопаних групових похованнях. 

На одній з вулиць у перший же день після звільнення було виявлене тіло нашого близького друга і багаторічного колеги Віталія Виноградова. Розстріляний російськими окупантами посеред вулиці у своєму рідному місті.

Публічне сповіщення про його зникнення безвісти ми зробили ще 11 березня. Хронологія подій є наступною…

У п’ятницю, 4 березня, Віталій зателефонував керівнику організації “Всі разом!” Руслану Кухарчуку і поінформував, що місто Буча повністю окуповане російськими військами, а тому він має намір екстрено знайти спосіб евакуюватися, щоб дістатися Києва і тимчасово поселитися в офісі.

Наступного дня – у суботу, 5 березня – Віталій мав розмову ще з двома представниками організації, підтвердивши свій намір дістатися Києва. Розглядав варіант дійти пішки або знайти попутний автомобіль. Намір був сповнений ризику, адже вже тоді російські військові розстрілювали тих, хто намагався вибратися з окупованого міста.

6 березня він вийшов зі свого дому. З тих пір зв’язок з ним зник…

Після тривалих пошуків і отримання достовірної інформації про відсутність Віталія Виноградова вдома, 10 березня ми подали офіційне повідомлення до Національної поліції України про його зникнення безвісти.

1 квітня, після звільнення Бучі від російських окупантів, розстріляне тіло Віталія Виноградова було виявлене на вулиці Яблунській у Бучі. Також поруч виявлене тіло розстріляного брата з церкви Олега Грищенка. 

Рівно через місяць після зникнення Віталія ми з глибокою скорботою публікуємо це офіційне сповіщення…

Віталій Виноградов – багаторічний соратник і близький друг Руслана Кухарчука. З 2008 року він бере участь у найрізноманітніших наших заходах. З 2010 року є ключовим учасником організаційних комітетів всіх фестивалів “Всі разом за сім’ю!”, вуличних акцій прямої дії, журналістських Новомедіа Форумів, Глобальних Лідерських Самітів. Резидент Кабінету експертів. Останні п’ять років є членом правління організації “Всі разом!”.

Блискучий організатор, талановитий журналіст і аналітик, поважний богослов і викладач… 

Дякуємо Всевишньому Богу за всі роки нашого спільного служіння з Віталієм.

Висловлюємо глибокі співчуття його сім’ї та рідним.

Віталій – людина, яку любили.

Яку люблять зараз.

І пам’ятатимуть завжди. 

Рух “Всі разом!”

Руслан Кухарчук та Віталій Виноградов, 2021

Зйомки офісу “Всі разом!” на телеканалі “Надія”, 2018

За сценою фестивалю “Всі разом за сім’ю!”, 2019

Нагородження на Форумі “Всі разом!” за багаторічне посвячене служіння, 2019

Команда організаторів Християнської медіаконференції, 2021

Офіс “Всі разом!” на Глобальному Лідерському Форумі, 2021

Віталій Виноградов разом з другом розстріляні в рідній Бучі

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram