«БАХ», піт лідерства, життя без досвіду, найменування речей, дії під час кризи: в Україні відбувся Глобальний Лідерський Саміт

Актуально
13.12.2021
«БАХ», піт лідерства, життя без досвіду, найменування речей, дії під час кризи: в Україні відбувся Глобальний Лідерський Саміт

Глобальний Лідерський Саміт (ГЛС) 9-10 грудня зустрічав своїх учасників. Понад 130 лідерів приїхали на живу подію у Київ з різних міст, аби почути послання світових та українських спікерів. До них долучилися учасники онлайн-формату та команди – ще понад 300 лідерів, які прагнуть удосконалення. Люди були настільки вражені якістю послань та виступів, що телефонували своїм друзям і колегам із питанням: «Чому ти ще не тут?» Нові учасники реєструвалися навіть під час самого Саміту.

Фото ТУТ. 

Традиційно, Глобальний Лідерський Саміт в Україні поєднує в собі відеопослання світових лідерів та виступи наживо українських спікерів. Це 14 промов про лідерство в церкві, успіх в бізнесі, розбудову суспільства, зрощення нових лідерів, своє сприйняття обставин та подій, дії лідера під час кризи. Саме тому Саміт так відгукується його учасникам – у різноманітті тем кожен для себе віднаходить найактуальніше.

Засновник та старший пастор церкви Life.Church Крейг Грошел розповідав про те, як збільшити свій потенціал через «БАХ»: біль, аморфність, хаос:

ХАОС: Щоб зростати, ми повинні вміти витримувати хаос. Бо все, що розвивається, має трохи хаосу. Якщо ви як лідер, забагато контролюєте усього і обмежуєте хаос, ви обмежуєте зростання. Ви можете мати або контроль, або зростання. Якщо хочете зростати, вам треба вміти відпускати.

АМОРФНІСТЬ: Змиріться з аморфністю, прийміть невизначеність. Плануйте не лише непередбачувані виклики, але і непередбачувані можливості. Ціна бездіяльності майже завжди більша, ніж ціна помилки.

БІЛЬ: Якщо вам не болить, то ви не лідер. Це є спеціальний біль лідерства. Різниця між тим, де ви знаходитесь зараз, і тим, де ви могли би бути, часто полягає в одному болісному рішенні, яке ви не хочете приймати.

Ще одним яскравим елементом Саміту став виступ пастора церкви VOUS Church Річа Вілкерсона. Він говорив про піт лідерства. Зокрема про те, що часто очікування визначають результат. Якщо ви хочете побачити здійснення своєї мрії, вам треба буде попотіти. Лідерство – це про попотіти. Лідера збиває не якийсь разовий випадок, а монотонність. Те, як я керую буденними моментами, створює незабутні моменти.

«Те, що ви робите, має значення. Навіть коли ви стикаєтеся з невдачею, говоріть собі – я продовжую потіти. Ви так формуватимете у собі стійкість. Відмовлятися завжди зарано», – сказав Річ Вілкерсон.

Серед українських промовців кожен виступ став цільовим та захопливим. Розпочав лінію живих спічів Роман Полікровський. Тричі поспіль мешканці Збаража, а тепер і об’єднаної територіальної громади, обирають Романа своїм головою. Його сміливо можна назвати одним з найуспішніших голів міст України. На ГЛС він говорив про те, що необхідно лідеру як людині впливу.

Він виділив такі пункти:

– Особиста відповідальність. Багато людей живуть думками: про тебе подбає держава. І вони не схильні відчувати особисту відповідальність за те, що відбувається навколо. Люди часто не розрізняють де думати індивідуально, а де колегіально. Коли йдеться про відповідальність, люди хочуть мислити колегіально.

– Професіоналізм. Це коли ти як керівник вмієш зібрати навколо себе найкращих фахівців. Коли ти розумієш, що треба робити як для Бога, ти захочеш працювати професіонально. Нема нічого гірше, коли за справу беруться люди-непрофесіонали.

– Віра. Потрібно вірити в ту ідею, яку ви робите. Ти як лідер відчуваєш, що треба взятися за певний проект, а поруч стоять люди, які не вірять, що це здійсниться. Вір завжди!

– Якість. Йдеться про проблему невміння завершити справу.

Адріан Буковинський, голова БФ «Сім’я», говорив про те, як ми можемо впливати на місцях і бути лідерами для своїх дітей і шкіл. А також заохотив удосконалюватися в плані сімейних стосунків, батьківства\материнства, адже це глибини, які варто занурюватися.

Голова руху «Всі разом!» і національний директор ГЛС Україна Руслана Кухарчука. Він зумів розворушити аудиторію особистими історіями із життя про досвід, який має, але повторити не хотів би. Тема його виступу була: «Можна без досвіду». Зокрема, йшлося про те, що майже все у житті нам доводиться робити вперше і без досвіду. Власне, як і саме життя ми проживаємо вперше і без досвіду. Ризик помилок великий, але у таких умовах живуть і працюють всі. «Відмовка «Я ніколи цього не робив» не актуальна. Вирішують сміливість, відповідальність і контрольований ризик», – сказав Кухарчук. Жартома додав, що коли отримуєш завдання, яке ніколи раніше не робив, слід упевнено робити вигляд, що все вдасться. І таки – вдасться!

Закрив блок виступів живих спікерів старший пастор церков «Слово Життя» в Україні та Узбекистані Денис Подорожний. На Саміті він поділився своєю історією, коли він стикнувся із викликами щодо свого здоров’ям. Він переніс багато випробувань у тілі, а потім ще новина про пухлину в головному мозку стала несподіванкою. Пройшовши 8 курсів хіміотерапії, Денис Подорожний знає як діяти у кризі. «Наше життя – це зв’язок саме двох речей – духовного і фізичного. Коли перед нами глобальні виклики, нам треба вміти поєднувати ці світи: молитва і фізична дія – допомога ближньому», – сказав Подорожний.

«Простір – це те, що допомагає вогню горіти. Викоріньте почуття сорому за відпочинок, а візьміть почуття гордості за власне здоров’я. Беріть відповідальність за свій ритм і не дозволяйте собі знемагати. Дозвольте собі трохи простору. Використовуйте метод «клинок» – коротку пауза між двома видами діяльності», – порадила Джульєт Фант, генеральний директор Juliet Funt Group.

Не менш яскравими стали виступи Річарда Монтаньєза про власність, натхнення та вплив; доктора Франчески Джіно про бунтівний талант; Альберта Тейта про пошук свого риту; генерала Стенлі МакКрістала про подолання ризику; Ібікун Авосіки про те, що обирати можемо лише ми якими принципами керуватися в житті; Мішель Полер про страхи і їх подолання.

Виступи багатьох спікерів були настільки динамічними, що учасники в залі у Києві та в офісах і домівках в онлайн режимі навіть танцювали разом із промовцями. Структурувати інформацію після виступу допомагали робочі зошити. Для роботи з ними відводився окремо час та надавалися питання для роздумів.

Відгуки про подію досягнули і соцмереж. Люди не лише публікували фото із Саміту, але й писали ключові думки, які їм стали цінними. Аби тримати руку на пульсі та ділитися лідерськими посланнями з командою, учасники мали змогу придбати необмежений в часі доступ до усіх відео. Але кожен охочий може замовити їх також і в онлайн-режимі вже зараз.

Фотограф – Олександр Плотніков.

Фото ТУТ. 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram