Авіаудар по Куп’янську: під завалами загинув пастор протестантської церкви

Актуально
28.02.2024
Авіаудар по Куп’янську: під завалами загинув пастор протестантської церкви

У Куп’янську після прильоту авіаційних бомб (КАБ) загинув Юрій Климко, пастор протестантської церкви Ісуса Христа.

Російські війська ударили по місту вдень 28 лютого, про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов. Згодом пресслужба поліції Харківщини повідомила інформацію про постраждалих: «Поранення отримала 31-річна жінка, її 39-річний брат загинув. Зафіксовано влучання у церкву Ісуса Христа. Під завалами опинився 58-річний пастир. Він отримав не сумісні з життям травми».

Станом на зараз відомо, що росіяни використали для обстрілу Куп’янська ФАБ-500. Також поруч з пошкодженою церквою сталося займання у житловому будинку та кафе.

Офіс «Всі разом!» зв’язався з Петром Лобойко, церковним служителем у Харкові, який був добре знайомий з Юрієм Климко. Він розповів, що пастор активно займався капеланським служінням. У Куп’янську вже з 90-х років ніс пасторське служіння. Попередньо до 2022 року був частиною об’єднання Української церкви віри євангельської (УЦХВЄ). Згодом перейшов до об’єднання церков «Українська місіонерська церква».

«Під час окупації Куп’янська він виїжджав. Але коли місто звільнили, одразу повернувся з допомогою та продовжив служіння людям, військовим. Був дуже активним, позитивним. Любив церкву, любив людей. В нього залишилась дружина та двоє дітей», – розповідає Петро Лобойко.

Як повідомляє кореспондент NV, за пів години до прильоту у церкві завершилась молитва. Пастор був там разом з дружиною, вона дивом не постраждала.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram