Атмосферний сімейний серпень: Жовті Води, Новоград-Волинський та Шумськ провели тематичні фестивалі

Актуально
11.08.2021
Атмосферний сімейний серпень: Жовті Води, Новоград-Волинський та Шумськ провели тематичні фестивалі

Останній місяць літа розпочався яскравими та атмосферними фестивалями «Всі разом за сім’ю!» у різних куточках України. Жовті Води, Новоград-Волинський та Шумськ подарували своїм гостям тепле свято із локаціями та концертом. Одна з учасниць написала у Фейсбук: «Дивилася на людей і думала про те, які всі ми спраглі до звичайних сімейних посиденьок, куди можна прийти всією родиною і відпочити душею». Як сім’ї відпочивали  на фестивалях, читайте нижче у статті. 

Рух «Всі разом!» дякує місцевим оргкомітетам за активність у реалізації високої мети – побудови в Україні суспільства із здоровими та щасливими сім’ями. І заохочує інші міста долучатися до марафону Всеукраїнської кампанії вуличних сімейних заходів. Адже теплих місяців для проведення вуличних подій лишається все менше.

Жовті Води (Дніпропетровська обл), 31 липня, фестиваль «Всі разом за сім’ю!»

В суботу на Дніпропетровщині, у Жовтих Водах пройшло родинне свято. Воно складалося із кількох частин: локації для дітей та дорослих, спортивні естафети, перегляд фільму просто неба.

На локаціях діти могли пограти в різні розвиваючі ігри, позмагатися у шахах та шашках, показати хто найспритніший. Дорослі провели турнір з волейболу. Фонова музика просімейних мотивів додавала атмосфери та настрою. А яскраві кульки «Всі разом за сім’ю!» залишалися на згадку про свято. Окремо була локація із літературою, де кожен охочий міг отримати безкоштовно Біблію та іншу літературу про сімейні стосунки.

Вечір закінчився переглядом фільму «Огнеупорный». Організатори зазначають, що і діти, і їх батьки, і сам оргкомітет залишилися дуже задоволені тією атмосферою, яка панувала на фестивалі «Всі разом за сім’ю!» у Жовтих Водах.

«Всі ми розуміємо і згодні, що стратегія розвитку та підтримки інституту сім’ї повинна будуватися на принципах суспільної моралі та християнських цінностях. А також на усвідомленні відповідальності перед Богом, нинішніми та прийдешніми поколіннями. Сім’я – це основа існування суспільства. Здорова сім’я – здорове суспільство, здорова держава», – говорять організатори, церква «Живі води».

Новоград-Волинський (Житомирська обл), 7 серпня, фестиваль «Всі разом за сім’ю!»

У Новоград-Волинському цьогоріч вже вдруге пройшов фестиваль «Всі разом за сім’ю!» У травні новоградці пройшли урочистим маршом центральними вулицями міста, а у серпні долучилися до фестивального містечка та концертної програми. Свято розпочалося 7 серпня о 13:00 біля славнозвісних руїн Звягельської фортеці. Сцена поєднала понад сотню учасників програми, віком від 5 до 77 років. Там були вокальні виступи, художнє читання, пілонний подіум, хореографія, інструментальна музика і хорове мистецтво.

На території фестивалю організатори встановили різні атракціони, майстер-класи, локації сімейного відпочинку та розваги. Аніматори розважали малечу іграми та мильно-бульбашковим шоу. Трохи далі грали в шахи, стрибали на височих батутах та гірках, малювали аквагрим, каталися на дитячому потязі. Усе це проходило в невимушеній святковій атмосфері під поїдання попкорну, шашлика та кави.

А на останок понад три години тривав вечірній концерт, який зібрав біля сцени сотні родин. Організатором заходу виступив БФ «Сім’я» за підтримки міської ради та управлінню у справах сім’ї, молоді та фізичної культури у Новограді-Волинському. Рух «Всі разом!» забезпечив банери для сцени свята.

Ірина Іваськів, учасниця фестивалю, каже: «Дивилася на людей і думала про те, які всі ми спраглі до звичайних сімейних посиденьок, куди можна прийти всією родиною і відпочити душею. Саме з такою метою – будувати в Україні здорове суспільство з міцними щасливими сім’ями – і організовували цей фестиваль. Висока, заповітна, благородна, гідна, стратегічна і така актуальна мета! Родинне свято було просякнуте нею від початку й до завершення».

Шумськ (Тернопільська обл), 8 серпня, Свято сім’ї

У міському парку Шумська у неділю з обіду розгорнувся сімейний фестиваль. Там ще здалеку майоріли яскраві фотозони та лунала весела музика про сім’ю. Діти розважалися на батутах та гірках, їли безкоштовну солодку вату, змагалися у конкурсах та отримували призи у вікторинах. Родини фотографувалися на пам’ять про цей день біля яскравих фотозон, яких було розміщено на території фестивалю кілька штук.

Хедлайнером свята виступив відомий дитячий гурт «Нотки», який радував учасників заходу своїм вокалом. Діти із задоволенням підспівували вокалістам популярні хіти. Організатором свята виступила церква «Світло життя», проте підтримати організаторів прийшли і пастори з інших церков міста. Вони привітали учасників свята та побажали працювати над щастям своїх сімей.

Щорічно рух “Всі разом!” здіснює моніторинг просімейних вуличних активностей та публікує їх опис на спеціальному майданчику: www.vsirazom.ua/family

Якщо у Вашому місті запланована вулична публічна маніфестація на сімейну тематику, повідомте про це в офіс руху «Всі разом!»:

info@vsirazom.ua або +38 (098) 858-48-48.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram