Арестович – про Бога: «Він надає сенс. Він – найкраще у житті»

Актуально
07.10.2022
Арестович – про Бога: «Він надає сенс. Він – найкраще у житті»

«Бог – єдина технологія, яка може надати сенсу існуванню», – сказав Олексій Арестович, радник офісу Президента України, в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії у рамках проєкту «Незламні». Під час цієї розмови відомий військово-політичний оглядач був максимально відвертим і категоричним. «Бог – це все найкраще у твоєму житті» – наголошує Арестович.

На початку розмови гість у студії починає пояснювати, навіщо сучасній людині вірити в Бога. Аргументи логічні та прості, як він сам зауважив: «Все дуже просто: якщо Бога нема, то й сенсу існування нема». На його думку, живучі на землі, люди можуть знайти підтвердження існування Бога.

Арестович також розповів про свою сім’ю скептиків, в якій були два фізики, й вірогідність, що хтось там повірить в Бога, була вкрай низькою. До 32 років він зневажав Бога: «Та навіщо мені ваш Бог». Але потім відбувся процес осмислення: «Я просто замислився про світ. І як достойний учень фізико-математичної школи вирахував, що без Бога не можна обійтися жодним чином».

Твердження «Християнство – релігія рабів» Арестович вважає атеїстичною пропагандою, в яку вірять багато людей. У програмі розглядались важливі питання про віру та християнство. На думку філософа, найкраще розповідати невіруючій людині про Бога – через власні приклади з життя: «Бог – це все найкраще у твоєму житті, помножене на мільйони».

Через домінування формальної неусвідомленої релігійності людям іноді важко сприйняти любов Бога, особливо без особистих свідчень інших людей. Але довести існування Бога можна за допомоги математичної теорії, про яку розповів Радник офісу Президента України.
Про те, чи заспокоювати українців було ціллю Арестовича з перших днів війни та як «роздавати добро» наче Wi-Fi – все це ви можете почути у новому випуску.

Нагадаємо, що проєкт Чорноморської телерадіокомпанії «Незламні» –  був створений для розповідей людей, які подолали важкі випробування і діляться уроками, винесеними зі своєї перемоги.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram