Американське подружжя пробігло марафон Україною, щоб привернути увагу до війни

Актуально
15.10.2024
Американське подружжя пробігло марафон Україною, щоб привернути увагу до війни

Американське подружжя пробігло понад 1200 кілометрів Україною, щоб привернути світову увагу до війни. Своїм марафоном від кордону України з Румунією до лінії фронту на Сході вони сподіваються підвищити обізнаність західних країн та сприяти підтримці. За весь час свого марафону сімейна пара відвідала багато церков, з якими разом молилася за Україну.

Сьогодні, 15 жовтня, у Києві відбулося урочисте завершення супермарафону “Don’t Can’t for Ukraine!» – «Ні…Можу… заради України!». Американська подружня пара із Каліфорнії Тайлер і Ніккі Чей зробили символічний пробіг Києвом і об 11.00 фінішувала на Михайлівській площі. Вони пробігли 1250 км.

Родина подолала 27 марафонських відстаней поспіль, по п’ять дистанцій на тиждень. Атлети провели багато прес конференцій, виступів у церквах та різних спільнотах, відвідали шпиталі, алеї пам’яті загиблим, зустрілися з головами міст та регіонів.

Під час марафону подружжя робило зупинки для відвідування багатьох церков. Були у євангельських церквах «Любов і Зцілення» у Тернополі, «Істина» у Кривому Розі, «Примирення» в Умані, «Нове Життя» у Черкасах та інших. В Яремче відвідали греко католицький Храм Різдва Івана Хрестителя. Разом з прихожанами церков Тайлер, Ніккі та команда молилися за Україну.

Протягом усієї акції з ними бігли військові, капелани, волонтери та спортсмени. «Коли ми уявляли свій пробіг по Україні, ми очікували, що більшу частину часу проведемо лише вдвох на дорозі, а команда у фургонах позаду. Ми ніколи не могли уявити, що стільки людей витрачають свій час, щоб приєднатися до нас. Друзі приїхали з усіх куточків країни», – зазначила Ніккі.

Акція «Ні… можу, заради України» є спільним проєктом із благодійною організацією Reaching Beyond Ourselves (RBO). Її діяльність спрямована на підтримку Капеланського батальйону Маріуполя, який очолює пастор Геннадій Мохненко та християнського дитячого будинку «Республіка Пілігрим». Головними організаторами цієї ініціативи виступає виконавчий директор RBO Райан Біртчер разом із дружиною Мілою, при цьому Райан також перетинав країну на велосипеді.

Команда сподівається, що ця ініціатива підвищить обізнаність українських союзників у Сполучених Штатах та Європі та сприятиме глибшому розумінню необхідності підтримки. Акція також має на меті нагадати українському народу, що про них пам’ятають і підтримують.

“В медіа США Україна транслюється, як повністю розбомблена країна. Навіть попри війну, тут є чудові міста і люди. Ми хочемо, щоб світ це бачив і ще більше підтримував українців. Цей забіг не просто випробування фізичної витривалості — це жест підтримки захисникам, які борються за свободу та незалежність України”, – зазначив Тайлер Чей.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram