Святкування хрещення Руси-України і молитовне віче: Київ, 2 серпня, Михайлівська площа

Актуально
20.07.2015

2 серпня на Михайлівській площі у Києві о 18 годині розпочнеться Молитовне Віче і концерт з нагоди святкування 1027-ої річниці Хрещення Руси-України. У заході візьмуть участь віруючі і священнослужителі церков різних християнських конфесій.

Програма урочистого святкування передбачатиме короткі виступи священнослужителів та звершення молитов за покаяння, навернення до Бога, мир, єдність, розбудову на основі моральних християнських цінностей, очищення від корупції, мудрість і страх Божий для представників влади, соціально-економічний розвиток та благословення України.

Мета заходу – допомогти громадянам глибше усвідомити свою християнську ідентичність та зміцнити духовні цінності в суспільстві. Адже саме хрещення Руси-України у 988 році стало ключовою подією в становленні українського народу. Адже саме з тих пір Україна – християнська європейська країна, а Київ – місто єдності християн різних конфесій.

Молитовне віче та святковий концерт «Україна – християнська країна» проходитимуть з використанням великої сцени. Концертна частина включатиме виступи музичних колективів і співаків з творами духовного змісту. Музичні номери виконають зокрема Антон Копитін, В’ячеслав Рибіков, Марина Одольська та інші. Планується пряма телевізійна трансляція на національному телебаченні. Очікується участь понад 5000 людей.

«Спираючись на багатовікову християнську історію Європи і України, а також враховуючи всесвітній позитивний вплив християнства на становлення сучасної цивілізації, переконані, що популяризація та втілення християнських цінностей у всі сфери суспільного життя має бути невід’ємною складовою національної ідеї та вірним шляхом досягнення єдності, миру і процвітання нашого народу», – зазначається у прес-релізі, який оприлюднили організатори заходу.

Ініціатори проведення Молитовного Віче і святкового концерту наголошують, що понад тисячу років тому Русь-Україна, як і більшість європейських країн, зробила свій цивілізаційний вибір в сторону християнського світогляду. Як наслідок християнські цінності і традиції глибоко укорінилися в менталітеті та культурі народу, стали рідними для української душі.

«Глибоко шануючи та приймаючи цей духовний спадок, закликаємо Церкви та всю християнську спільноту, незалежно від конфесійної приналежності, посилити духовно-просвітницьку та культурно-освітню діяльність серед населення України», – йдеться в повідомленні.

Видовищною родзинкою вечора стане яскраве дійство, коли у небо запустять повітряні кульки, до яких прикріплять скриньку з текстами молитов.

В організації і проведенні Молитовного Віче і святкового концерту 2 серпня беруть участь Українська Міжцерковна Рада, громадська спілка «Всеукраїнські Християнські Ініціативи», представників різних конфесій, церков і громадських організацій. Вони також закликають віруючих в різних містах країни провести аналогічні заходи на центральних площах своїх міст.

baptism1027_rus_afisha

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram