«Тато, мама, я – щаслива сім’я» – сімейне свято у Львові

Актуально
23.05.2014

lviv_6

На площі перед Львівським національним університетом ім. І. Франка 17 травня відбулось свято «Тато, мама, я – щаслива християнська сім’я».

 

Організували та провели захід Молодіжна християнська асоціація  у співпраці з Фондом захисту сім’ї, Львівською міською радою, Львівською федерацією флорболу, Співдружністю соціальних підприємців.

«Може, дехто вважає, що це не зовсім вдалий час проводити такі розважальні чи святкові заходи, проте дивлячись на те, як сьогодні живуть люди, чого вони бояться, чого очікують, про що мріють, я розумію, що в будь-який час для країни люди завжди будуть переживати, що діється в їхніх сім’ях, оселях», – говорить голова оргкомітету фестивалю Дмитро Колесник.

lviv_11

За словами організаторів, ідея заходу подарувати трохи позитиву в тривожні часи для України. І головне – наголосити на традиційних християнських цінностях в Україні.

 

Ще до початку свята сім’ї брали участь у сімейному квесті «Міцна родина – міцна країна». А в основній програмі фестивалю – два блоки. Перший  складався з декількох  активностей, які працювали протягом усього дня. Серед них розмальовки облич дітей, формування фігур з повітряних кульок тощо. Другий включав разові заходи за розкладом: сімейні та дитячі естафети, танцювальні майстер-класи, інше.

lviv_2_1 lviv_8_1 lviv_10

Також всі бажаючі фотографувалися у  лицарських обладунках, а на майданчику з флорболу діти та батьки змагалися між собою.

На кожній ігровій точці дітям роздавали жовто-блакитні паперові браслети з надписом «Дякую тобі». Що це означало? Волонтери розповідали дітям про важливість батьків в їхньому житті. А після ігор діти мали підходити до своїх батьків і дякувати їм за щось конкретне. Свої  саморобні квіти з повітряних кульок дітлахи дарували з вдячністю мамам.

 

«Таких заходів треба побільше організовувати, вони згуртовують багато людей, можна знайти нових друзів, активно відпочити та чомусь навчитись. Це активний процес соціалізації», – ділиться учасник свята Антон.

І насамкінець, всі учасники свята запустили у небо жовто-блакитні кульки, що символізували молитву за цілісність і щастя родин.

Разом з тим, після свята  організатори планують відкрити Львівський сімейний клуб та проводити вечори  сімейного дозвілля.

Нагадаємо, сімейні фестивалі відбулися 17-18 травня багатьма регіонами України: Києві, Дніпропетровську, Ужгороді, Черкасах, Сумській області тощо. Сімейні фестивалі приурочені до Дня сім’ї та Тижня подружжя.

Прес-центр «Всі разом!» за матеріалами:

Євангельського активу Львова

PressClub Lviv

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram