Громадськість Вишгорода просить місцеву владу перенести «День знань»

Актуально
23.08.2013

Громада християн віри євангельської у Вишгороді «Церкви Бога Живого» листом звернулася до Голови РДА Приходька Олексія Олексійовича з проханням «втрутитися і не допустити, щоб початок навчального року «День знань» в нашому районі відбувся 1 вересня 2013 р. у неділю».

Своє звернення громада грунтує, по-перше, на тому, що таке рішення порушує заповідь Божу про День Господній – «Неділю».  Крім того, згідно листа саме у неділю практично всі церкви міста і району зазвичай мають особливі молебні за дітей та батьків, а також свої програми, а на цей раз – поздоровлення першокласників. Разом з тим, таке рішення громада у зверненні називає «глузуванням» з великої дати – 1025 річчя Хрещення Київської Русі.

Цю ініціативу також підтримали церкви Вишгородського району: у с. Нові Петрівці,  с. Демідові, смт Димері та с. Катюжанці.

Сподіваючись на розуміння з боку влади, представники громади нагадали, що навіть у Радянські атеїстичні часи, влада не дозволяла собі таких жестів.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram