Європейські політики: перемога України чи перемовини з Росією? Тарас Мокляк у КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
23.08.2023
Європейські політики: перемога України чи перемовини з Росією? Тарас Мокляк у КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

«Українцям потрібно сформувати правильне розуміння і установку того, що питання України і нашої перемоги сприймається через призму національних або партійних інтересів тієї чи іншої європейської країни», – наголосив Тарас Мокляк у новому випуску Кабінету експертів.

Розуміння західних політиків перемоги України у війні не співпадає з розумінням самої України. Як зазначав президент Зеленський, формула української перемоги – це звільнення всіх українських територій станом на 1991 рік та членство в НАТО. То яка ж тоді позиція західних політиків щодо цього надважливого питання? У випуску розглядаємо дане питання у деталях.

Тарас Мокляк розповідає, що європейські політики мають фактори страху, і навіть наївності. Їх Росія і використовує нині на свою користь. Проте, чи всіх країн це стосується?

Німеччина та Франція – важлива підтримка для української політики. Гість розповів про їхню зовнішню та внутрішню політику щодо України. Наприклад, Емануель Макрон серед тих, хто схиляється до членства України в НАТО. Хоча у своїх промовах неначе намагається «нащупати» загальний настрій у суспільстві.

Щодо Німеччини, то Шольц є стабільнішим: здійснює підтримку України у всіх напрямках. Проте Тарас Мокляк зауважив, що головний мотив цієї підтримки – забезпечити свою безпеку. Тому вони погодились доставляти Україні зброю.

«Ремарка, якщо на рівні німецького чи французького суспільства емоційна складова і страх є домінантною складовою, то політичні еліти в цих країнах в значній мірі недозріли для забезпечення рішучої військової перемоги в Україні», – говорить політичний оглядач. Тарас вважає, що це спричинено через економічний інтерес та присутні ілюзії про успішні перемовини з Росією і дестабілізацію ситуації.

У випуску згадали інші важливі теми: Швеція та Фінляндія, як ключові партнери євроатлантичної інтеграції України. Причина, чому Україну не беруть в НАТО? Обговорення та фаховий аналіз актуальних тем дивіться у програмі Кабінет експертів з Тарасом Мокляком.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”.  Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram