Як захистити школи під час війни: безпека і світогляд. Олеся Горгота в програмі Кабінет експертів

Експертиза
17.08.2022
Як захистити школи під час війни: безпека і світогляд. Олеся Горгота в програмі Кабінет експертів

У студії Кабінет експертів директор найбільшого ліцею в Київській області – Олеся Горгота. Міністерство освіти і науки України рекомендує розпочинати новий навчальний рік у школах очно. Втім, побажання МОН не завжди може відповідати можливостям навчальних закладів. Адже забезпечити належні умови для перебування дітей в бомбосховищах повинна місце влада. Те, що нині називають підвалом, – це укриття цивільного захисту. А самих бомбосховищ по закладах освіти в Україні нема. Такий факт констатувала Олеся Горгота в студії програми.

Яка форма освітнього процесу буде затверджена в конкретній школі залежить від керівника та педагогічної ради. Адже саме директор закладу несе відповідальність за це рішення. Пані Олеся розповіла про статистичні дані опитувань щодо бажання батьків та педагогів онлайн або офлайн навчання.

Крім того, директор ліцею розказала які наслідки принесла ратифікація Стамбульської конвенції в контексті інтеграції в освітній процес підходів щодо подолання так званих «гендерних стереотипів».

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram