Як канабіс, одностатеві партнерства і дружба з Соросом заважають Україні отримати допомогу від США. Яна Матвійчук у Кабінет експертів

Експертиза
10.04.2024
Як канабіс, одностатеві партнерства і дружба з Соросом заважають Україні отримати допомогу від США. Яна Матвійчук у Кабінет експертів

Яка вона американська політика і що зупиняє американців надати Україні допомогу?  У випуску говоримо про молитовний сніданок у Сполучених Штатах Америки (США) та чому американців перш за все цікавлять українські цінності та бачення майбутньої країни. Про це все і більше дивіться у новому випуску Кабінет експертів з Яною Матвійчук – підприємець, економічна правозахисниця, засновниця організації «Праволіберальний рух», співвласниця Young Business Club.

«Вашингтон вразив. Український тиждень відбувався під час всесвітнього молитовного сніданку. Вразили масштаби, що в Америці настільки сильні християнські традиції, настільки віра в Бога всіх об’єднує. Я давно не відчувала такого піднесення, як у Вашингтоні», – розповідає Яна Матвійчук у студії.

Гостя ділиться враженнями після відвідування події та зазначає, що це ключовий захід на який зʼїхалися українські депутати, підприємці та громадські діячі звідусіль. Здебільшого ціль їхнього приїзду, це адвокація України на національному рівні та можливість вкотре наголосити на військовій допомозі Україні. Проте, пані Яна водночас зазначає: «В української так званої еліти існує світоглядна прірва з американськими елітами. Адже американці-консерватори здебільшого віруючі. Вони виступають за сімейні цінності, родину, Ісуса Христа, церкви, економіку». В свою чергу, ведучий Руслан Кухарчук додає: «Дійсно, те, що у нас називається традиційний-консерватизм, у кращому розумінні цього слова, для американців не просто порожні слова. Це реально має для них значення». Також продовжив свою думку про те, що більшості людям, які ніколи не були у США здається, що такого бути не може. Адже для українців це ніби архаїчні цінності. Однак правда полягає в тому, що для американської еліти традиційні цінності є пріоритетом номер один.

Зокрема, під час українського тижня також відбулась зустріч з ключовим у світі аналітичним центром Heritage Foundation, який фактично створює в Америці політику. «Під час неї українським депутатам задавали питання такого роду: яке майбутнє України, за яке майбутнє ви воюєте? Наші депутати кажуть, що Україні терміново потрібна зброя, ми стікаємо кров’ю. Їм відповідали: Так, ми розуміємо, але за що ви воюєте?», – розповідає гість випуску. Підприємець Яна Матвійчук говорить, що глядачі випуску розуміють те, про що говорили наші депутати. Однак, якщо ввійти в контекст американців, то для них питання України не є питанням життя і смерті. Відповідно, вони як раціональні люди, хочуть зрозуміти куди надані гроші підуть і загалом мати розуміння, що відстоюють українці. «Для наших депутатів, це питання абсолютно незрозуміле», – додала Яна.

Руслан Кухарчук підсумував, що: «Традиційні цінності дійсно мають значення для американців, для них це не просто гарні слова чи цитата на стіні в офісі. Вони вірять в це і живуть так».

У новому випуску Кабінет експертів про російську ідеологічну пропаганду у США та московський патріархат. Також як канабіс, одностатеві партнерства і дружба з Соросом суттєво заважають Україні отримувати допомогу зі Сполучених Штатів.

Дивіться випуск:

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram