Винниченко, Петлюра, Скоропадський: хто зрадник, а хто – ОК. Едуард Юрченко у Кабінеті експертів

Експертиза
05.07.2023
Винниченко, Петлюра, Скоропадський: хто зрадник, а хто – ОК. Едуард Юрченко у Кабінеті експертів

Резидент Кабінету експертів, філософ та нині військовослужбовець Едуард Юрченко пояснює у програмі Кабінет експертів, чому вважає Винниченка зрадником, а Українську народну республіку( УНР) лише частиною масштабного процесу і більш ширшої доби.

Едуард розповідає, що на час УНР серед політичних лідерів не було майже нікого, хто б міг заперечити і остаточно закрити будь-які зв’язки з Російською імперією та її урядом. Навіть навпаки, були ті, кому симпатизувала Російська монархія. А коли українська державність терпіла протистояння та війну, вони були першими хто втікав з Києва.

Під час розмови персонально розтлумачили діяльність політичних і взагалі ключових дієвих осіб – Скоропадський, Петлюра та Винниченко. Про них ми так багато чули зі шкільних підручників. Однак реальність така, що ці діячі не такі вже й герої, про яких вам розповідали. Пан Едуард говорить, що його ставлення до цих людей особливо не змінилось під час теперішньої війни Росії проти України. Як раніше не сприймав, так і зараз. Проте, у випадку Володимира Винниченка, ставлення стало ще більш критичне.

«Якби я писав підручник з історії пару років тому, то виставляв би його просто як невдаху, але тепер я налаштований виставляти його як зрадника», – зазначив філософ.

Про добу УНР експерт говорить: «Я називаю цей історичний період – добою перших національно-визвольних змагань, коли мова йде про добу модерн».

Пропонуємо переглянути новий випуск програми Кабінет експертів для аналізу Української народної республіки та її політичних лідерів. Хто з них був дійсно патріотом, а хто зрадником? Детально у новому випуску!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram