Візит Сі Цьзінпіна до Байдена. Китай між США та Росією | Андрій Бузаров у Кабінет експертів

Експертиза
23.11.2023
Візит Сі Цьзінпіна до Байдена. Китай між США та Росією | Андрій Бузаров у Кабінет експертів

«Консенсус Китаю та Сполучених Штатів Америки для України більш прийнятний. Тому що це нейтралізувало б Китай як союзника Росії», – сказав гість програми Андрій Бузаров, магістр зовнішньої політики, кандидат філософських наук.

У студії Кабінету експертів говоримо про перший за шість років візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Сполучених Штатів Америки. Що це означає для України і відповідно для самих Китаю та США?

Гість зауважив, що зараз мало що відомо про предмет зустрічі двох президентів. Тому, це скоріш за все був діалог, який буде продовжуватись. Адже Тайвань є одною з головних тем для діалогу Сі Цзіньпіна та Джо Байдена.

Також додав, що конфлікт Тайваню і війна в Україні не можуть між собою порівнюватись. Він розповідає, чому так вважає: «Близький Схід і тайванська проблема – штучно зроблені задля збільшення напруги. Але війна проти України – це не штучний конфлікт, а геополітичний, цивілізаційний та екзистенційний фактор. Саме тому не потрібно порівнювати конфлікт Тайваню з війною в Україні».

Експерт допускає, що питання України також обговорювалось під час візиту президента Китаю до США саме в геополітичному контексті. А відтак, він додає: «В даному випадку Китай для українців є посередником між США, Україною та євразійською частиною».

Дивіться новий випуск про візит Сі Цзіньпіна до США з експертом Андрієм Бузаровим. Детальніше про амбіції і конкурентність Китаю та роль КНДР, що постачає зброю Росії і є історичним партнером Китаю.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”.  Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram