Відповіді на аргументи про етичність вакцин із використанням абортивного матеріалу

Експертиза
11.03.2021
Відповіді на аргументи про етичність вакцин із використанням абортивного матеріалу

Якщо ви цікавитеся питаннями про склад вакцин, то, мабуть, вже знайомі з темою наявності у них абортивного матеріалу. Це не є проблемою для тих, хто не вважає аборт аморальним, наприклад для Людмили Самойленко (лікар-імунолог, завідувач одеського обласного центру імунології). Але для тих, хто виступає за право ненародженої дитини на життя, турбує саме моральний аспект питання. Розглянемо декілька аргументів, які використовуються прихильниками вакцинації типу Уляни Супрун чи КлятогоРаціоналіста для спростування тези про неетичність вакцин із абортивного матеріалу.

1. “Аборт, матеріали якого були використанні для створення клітинної лінії, був за бажанням жінки”.

Аборт – це переривання життя дитини на внутрішньоутробному етапі розвитку. Майже всі аборти робляться “за бажанням жінки”, але від цього вони не перестають бути вбивствами ненароджених дітей.

2. “Дослідження на людських ембріонах були необхідні для розвитку медицини. А вакцини, створені з абортованих ембріонів, врятували мільйони людей”.

Ніякі благі цілі не є виправданням аборту. Аргумент типу “вбивство одного життя (або 68-ми для отримання нової клітинної лінії) вартує того, щоб захистити мільйони дітей від дитячої інфекції” є надзвичайно брехливим і небезпечним. Раскольніков в романі Достоєвського “Злочин і кара” теж думав, що вбивши жадібну стару лихварку, він принесе багато добра людству. Тільки в нашому випадку необхідною жертвою стає не хтось злий чи непотрібний, а невинні діти. До того ж, твердження про врятовані вакцинами мільйони життів – фейк. Смертність від інфекцій продовжила своє падіння як там, де з’явилась масова вакцинація (кір, дифтерія, правець), так і щодо інфекцій, вакцин від яких так і не придумали (скарлатина, дизентерія, тощо). Причини довакцинного і безвакцинного падіння смертності всім відомі, і ніхто їх не заперечує. Це покращення в гігієні, харчуванні, антисептиці, діагностиці та лікуванні як самих захворювань так і їх ускладнень. Жодна з цих причин з моменту початку масової вакцинації не пропала. Навпаки, гігієна, харчування, антисептика, лікування продовжили покращуватись і продовжили зменшувати смертність. Ефективними епідеміологічними заходами боротьби з деякими інфекціями (головний приклад – віспа) був і залишається карантин. Див. статистику: https://telegra.ph/YAk-03-04

3. “Використання ембріонів в ті часи не було заборонене законом”

На Нюрнберзькому трибуналі адвокати нацистів висунули аргумент nulla poena sine lege («якщо немає закону – немає покарання»). Але трибунал визнав, що існує «закон совісті», який має більшу силу, ніж державні закони, і згідно з цим Вищим моральним законом совісті злочинці і були засуджені.

4. “Було всього два аборти, які і так були б зроблені”.

Чи знаєте ви, скільки абортів було виконано, поки не була обрана клітинна лінія WI-38, яка є в багатьох вакцинах? Підраховано, що в ході створення і запуску в серійне виробництво вакцини від краснухи було виконано 80 абортів: 21 для виведення ліній клітин WI-1 і клітин WI-26, які використовувати не вдалося, плюс сама лінія WI-38, і ще 67 абортів з метою ізолювати вірус краснухи!  Клітинні штами від WI-1 до WI-25 були створені з легень, шкіри, м’язів, нирок, серця, щитовидної залози, тимуса і печінки, взятих від 21 абортованого людського зародка.

Є й інші клітинні лінії для виробництва вакцин – наприклад, MRC-5, IMR-90, IMR-91, PER C6. HEK 293. Остання клітинна лінія з нирок абортованого людського ембріону за назвою HEK-293 присутня в індійській вакцині від коронавірусу CoviShield. Цифра 293 в цій назві – кількість експериментів проведених для отримання цієї лінії. Простими словами, вийшло її отримати з 293-го разу. Кількість експериментів при цьому зовсім не дорівнює кількості використаних ембріонів. Ось, наприклад, протокол 9-ти годинного допиту найавторитетнішого сучасного вакцинолога Стенлі Плоткіна. Читаємо сторінки 342-343 і переконуємось, що лише в одному пов’язаному з розробкою сучасної вакцини від краснухи дослідженні сам тільки цей вчений використав 76 (СІМДЕСЯТ ШІСТЬ) абортованих людських ембріонів. Просто помножте 293 на 76.

Ствердження, що колись давно отримані клітинні лінії можна використовувати нескінченно, також не відповідає дійсності. Ці клітини не безсмертні. У світі взагалі немає нічого “безсмертного” – ця прерогатива властива тільки Богу. Лінії, які використовуються у вакцинах, розмножуються довгий час, але в підсумку все одно вимирають, і їх доводиться замінювати. З цієї причини в Китаї недавно почали вирощування лінії Walvax-2, якою планують замінити застарілу MCR-5. Лінія Walvax-2 отримана з легеневої тканини тримісячного зародка. Як мінімум 9 ембріонів використовувалося в цьому процесі, поки не була виведена «успішна» лінія. Їх абортували методом “водяного мішка” – балона, що його спочатку вводили жінкам – “донорам”, а потім наповнювали водою, щоб спровокувати викидень плоду на 2-4 місяці вагітності. 2-4 місяць – тому що саме цей вік ембріону дослідники вважали ідеальним для своїх цілей. (Див. ілюстрацію на початку статті). А таким нетрадиційним для абортів методом вони користувались, щоб дістати ембріон живим і неушкодженим.

5. “Присутність клітин абортованого ембріону у вакцині мізерна”.

Вірус через надто малі розміри практично неможливо повністю відділити від клітин, де він розмножуються. Немає такого «сита», щоб у вакцину не потрапляли залишки клітин ембріону і його ДНК. Наявність клітинних ліній абортованих ембріонів виробники навіть вказують на упаковці та в інструкції до вакцин. Навіщо виробникам відносити до компонентів вакцин абортовані дитячі клітини, якщо їх там немає? Наприклад, якщо в торті мало харчової соди, це не означає, що її там немає. Ось так само і тут: якщо щось вказано на етикетці, значить, це «щось» є і в вакцині.

6. “Ці клітини пройшли таку кількість циклів поділу, що називати їх абортованими – маніпуляція. Саме ці клітини не видобуваються з плоду, вони є їхніми далекими нащадками”.

Наші клітини постійно оновлюються, зараз ми складаємося зовсім не з тих клітин, з якими народилися, однак, ми не перестали бути собою, і звичайно, наші клітини мають відношення до нас. Так і HEK 293, MRC-5, WI-38, Walvax-2 та інші лінії не перестали бути клітинами людських ембріонів, які загинули в результаті абортів.

7. “Наявність у вакцині ДНК абортованих дітей є безпечним і не призводить до раку.” 

Дискусійне питання. До речі, жодна компанія – розробник вакцин не проводила довгострокових досліджень того, як чужорідні фрагменти ДНК впливають на генетику і функції організму. Наукових досліджень в цій сфері небагато. Так, доктор Тереза ​​Дейшер пише про те, що коли у кров матері потрапляє ДНК плоду, це викликає пологи. Якщо ембріональна ДНК може викликати пологи (природно бажана аутоімунна реакція), тоді ті ж самі дози ДНК в вакцинах можуть викликати аутоімунітет у дитини. Фрагментована ембріональна ДНК, що міститься в вакцинах, має подібний розмір, ~ 215 пар основ. Це прямий біологічний доказ того, що контамінації ДНК плоду в вакцинах знаходяться не в низьких і безпечних кількостях. Введення фрагментів ембріональної (примітивної) людської ДНК, чужої дитини, може викликати імунну відповідь, яка також буде мати перехресну реакцію з дитячою ДНК, оскільки ДНК яка заражає, може мати області, які накладаються, дуже схожі на дитячу ДНК.

Тим часом є вже чимало даних про те, що вакцини можуть викликати аутизм. Відомо багато доведених в суді випадків, коли щеплення призвело до аутизму. Даних про зв’язок вакцинації і онкозахворювань немає, однак є цікава інформація з ветеринарії. Ветеринарний навчальний заклад при Університеті Флориди рекомендує щеплювати котів у хвіст, що значно спрощує лікування ракових пухлин, які виникають поблизу місць ін’єкції вакцини. Враховуючи те, що фізіологічні процеси в котів проходять значно швидше, ніж в людини, можливе припущення, що в людей онкозахворювання після щеплення починаються значно пізніше, через що важко прослідкувати причинно-наслідковий зв’язок.

Цілком ймовірно, що ці та інші хвороби, а також летальні випадки після вакцинації можуть бути Божим прокляттям нашій цивілізації за невинно пролиту кров дітей.

І головне питання в дискусії про етичність вакцин на абортованому матеріалі – статус ембріону. 

З точки зору сучасної ембріології, з моменту запліднення людський ембріон – це жива людське істота, відмінна від своїх батьків, яка належить до роду Homo sapiens, володіє своїм власним унікальним генетичним кодом, динамічно розвивається, послідовно розкриваючи потенціал, закладений в неї, і яку ми маємо право називати людиною на ембріональній стадії її розвитку. Тим самим все, що відбувається з людським ембріоном, відбувається з людиною, по відношенню до якої дієві всі моральні зобов’язання, застосовані до людини після її народження. Саме людська гідність зачатого життя виключає для моральної свідомості саму можливість штучного переривання вагітності та породжує дискусії про юридичні та етичні межі допустимого в експериментах над людськими ембріонами та їх використання у виробництві вакцин.

Позиція церкви. Християнські церкви виступають за вільний вибір у питанні вакцинації. Католицька церква, а також ПЦУ вважають, що “вакцина, у якій присутні генетичні лінії від абортованої дитини в 70 роках 20 ст. – можлива для використання тільки в тому випадку, якщо нема іншої вакцини”. Ієрей РПЦ Феодор Лук’янов – голова Патріаршої комісії з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства 19.10.2020  заявив, що “етично неприпустимо використовувати вакцини, які вирощуються на ембріональних тканинах”.

Так яким же чином ми підтримуємо індустрію абортів, використовуючи вакцини, що містять перервані ембріональні життя? Перш за все, коли ми робимо щеплення вакцинами, що містять абортований матеріал, ми збільшуємо попит на клітинні лінії, в тому числі і нові, створювані на заміну старим. Оскільки є попит на продукти штучних абортів, компанія, що продає клітинні лінії, стає частиною ринку, який стимулює майбутні аборти. Комерційні міркування можуть спонукати компанію чинити тиск на розробника або на абортну клініку з метою доставки “товару” до певного часу. Ми настільки замішані в усьому цьому, що абортовані дитячі інгредієнти використовуються в усі більшій кількості вакцин.

Автор: Василь Брич

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram