Вбивство поліцейським водія у Дніпрі: адвокат Анжела Василевська про справу

Експертиза
07.09.2023
Вбивство поліцейським водія у Дніпрі: адвокат Анжела Василевська про справу

Про ситуацію розстрілу водія у Дніпрі: чому поліцейський вистрелив і що говорить про це закон? «Ця справа далеко не така очевидна, як може здатись з першого погляду, і як її подають дві різні сторони», – говорить адвокат і резидент Кабінету експертів Анжела Василевська.

У студії цього разу дискутуємо й аналізуємо трагічну ситуацію у Дніпрі. 29 серпня поліцейський застрелив чоловіка, який чинив йому опір. Як зазначає резидент Кабінету експертів, даний випадок є прикладом складної судової справи із серією експертиз, які просто необхідно провести. Саме тому, це буде тягнутись роками. Адже доцільність дій з боку поліцейського та правопорушника можна дослідити після детального розгляду справи.

Чому поліцейський зробив смертельний постріл? На це запитання впливає декілька факторів, про які розповідає Анжела Василевська. Чи мав чоловік зброю чи поліцейські просто не могли впоратись з ним самостійно на фізичному рівні? У випуску розглядаємо кожен з варіантів.

Безсумнівно, після подібних ситуацій виникає питання: «Можливо є сенс врегулювати використання зброї для поліцейських?». Задля того, аби зберегти життя правопорушника і представника правоохоронних органів. «Дуже важливо розмежовувати: є крайня необхідність і є надзвичайні ситуації для використання зброї. Для поліцейських потрібні менш травматичні спеціальні засоби», – зауважила адвокат. Також підкреслила, що враховуючи даний контекст військового часу – всі люди на нервах. Що, безсумнівно, також має вплив на поведінку людей.

Більше про фабулу справи, приклад Сполучених Штатів у врегулюванні зброї і дозвіл на постріли на рівні українського законодавства – у новому випуску Кабінет експертів.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram