В України почався розпродаж земель. Як діяти? Зіновій Свереда у КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
01.07.2021
В України почався розпродаж земель. Як діяти? Зіновій Свереда у КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

Вийшов новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ. Тема: “Продаж землі: почалося!”. Гість у студії: Зіновій Свереда, доктор соціальної економіки, екс-доцент Папського Григоріанського Університету в Римі, співзасновник кількох кооперативів та соціальних підприємств, резидент “Кабінету експертів”. Ведучий: Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!”

З 1 липня 2021 року в Україні стартує продаж землі сільськогосподарського призначення.

Земля має відмінність від інших товарів і послуг: вона створена Творцем і віддіна у розпорядження людини. Ми часто говоримо про цінність землі, а насправді треба говорити про культуру господаря. Він має розуміти справжню цінність того, що має.

“Коли ми говоримо про проблеми в Україні, то люди, як правило, забувають, що вони є центром розвитку країни. Демократія працює ефективно тоді, коли люди самі лобіюють свої інтереси в тому числі через захист своїх інтересів у контексті землі”, – зазначає Зіновій Свереда.

У відео гість надає відповідь на наступні питання:

Чи варто продавати землю і якою має буде ціна?

Що робити власникам паїв?

Чи буде земля розпродана іноземцям?

Якою має бути стратегія українського фермерства?

Дивіться повний випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ “Продаж землі: почалося!”: 

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram