Українська стратегія між першим і другим Самітом миру. Тарас Семенюк у Кабінет Експертів

Експертиза
10.07.2024
Українська стратегія між першим і другим Самітом миру. Тарас Семенюк у Кабінет Експертів

Мирні переговори, Саміт миру, кордони 1991 року та чому на Україну чекає «гаряча» осінь? Про це все та багато іншого говоримо у новому випуску Кабінет експертів. Гість – Тарас Семенюк, міжнародний експерт, аналітик та журналіст з багаторічним досвідом.

Він розповідає, що висвітлює питання України у іноземній пресі з початку повномасштабного вторгнення. З його досвіду більшість журналістів, так званих міжнародників, не розуміють контекст війни. У особистих розмовах говорять, «віддайте Крим, щоб не було війни» або «ви ж братські народи, чому не можете знайти спільну мову».

Тому експерт наголошує, що: «Робота з іноземною пресою та формування іноземних каналів і картинки там, має надзвичайно велике значення. Тому що, це напряму формує громадську думку, допомагає європейському суспільству бути проінформованим».

У студії говорили про найбільш резонансну подію – Саміт миру, який відбувся у Швейцарії, 15-16 червня. На думку гостя, даний Саміт миру дав можливість сформувати колективну позицію та бачення Західного світу в контексті Великої війни в Україні. Зокрема назвав одні з ключових тем, які оголосили на Саміті – це безпека та гуманітарна і продовольча безпеки.

Водночас, міжнародний експерт додає: «Саміт миру був про інтереси дипломатів, а їхні інтереси не про розгром Росії, а про мирні переговори».

Дивіться новий випуск, у ньому Тарас Семенюк розповідає, що восени на Україну чекають важливі події у міжнародній політиці пов’язані з Самітом БРІКС у Казані. Яким чином це може вплинути на Україну та коли буде наступний Саміт миру?

Приємного перегляду!

 

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram