Геня Самборська: “За кордоном мені сказали: “Україна давно стала “маткою” Європи”

Експертиза
04.05.2020
Геня Самборська: “За кордоном мені сказали: “Україна давно стала “маткою” Європи”

4 травня 2020 вийшов новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ руху “Всі разом!”.  Тема: “Сурогатне НЕ материнство”. В студії були авторитетні та визнані експерти в галузі захисту життя та людської гідності. Дискусія показала, що проблема глибша, ніж здавалася спершу.

Керівники однієї зі столичних клінік репродуктивної медицини разом зі спільниками організували незаконне переправлення дітей за кордон. Учасники групи шукали іноземців, які виявили бажання народити дитину в Україні: при цьому вони забезпечували штучне запліднення за допомогою послуг донора і сурогатної матері. Інші учасники змови шукали жінок для оформлення фіктивних шлюбів і залучення до участі в сурогатних програмах.

Виявилося, що після народження дитини сурогатна мати давала згоду на заміну батьків у свідоцтві про народження, в результаті чого батьками дитини ставали громадянин КНР і його фіктивна дружина. Надалі громадянин КНР, маючи документи, що підтверджують його батьківство, вивозив дитини за межі України.

Гостями в студії були резиденти Кабінету експертів руху “Всі разом!” – авторитетні та знані експерти в галузі захисту життя та людської гідності: Геня Самборська – голова БФ “За гідність людини”; Сергій Цвєтков – виконавчий директор Міжнародного центру батьківства; Наталія Дорошенко – адвокат, голова Асоціації християн-юристів “Хушай”; Руслан Кухарчук – голова руху “Всі разом!”.

Гострий та змістовний далог експертів відповів на чимало питань проблеми. Зокрема:
– що таке «сурогатне материнство»?
– невже держава сприяє сурогатному материнству?
– хто “кришує” індустрію бізнесу на дітях, в Україні та світі;
– які неприкриті технології вербування жінок у “ринок материнства” діють в Україні?

“Спілкуючись зі своїми іноземними колегами, я почула те, що мене неабияк вразило: “Україна давно стала “маткою” Європи”. Це про те, що жінка мають зрозуміти власну гідність”, – зазначила Геня Самборська, голова БФ “ЗА гідність людини”.

Дивіться програму КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Нагадаємо, Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України. Підписуйтеся на наш канал! Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram